Сьогодні відкривається 61-й міжнародний Берлінський кінофестиваль

10 Лютого 2011
21309
10 Лютого 2011
12:40

Сьогодні відкривається 61-й міжнародний Берлінський кінофестиваль

21309
Сьогодні відкривається 61-й міжнародний Берлінський кінофестиваль

Сьогодні, 10 лютого, відкривається 61-й Берлінський кінофестиваль. Як повідомляє прес-служба продюсерської компанії SOTA Cinema Group, урочисте відкриття традиційно відбудеться в палаці «Берлінале» на площі Марлен Дитріх у центрі міста, а фільмом відкриття стане вестерн братів Коенів «Залізна хватка».

 

Близько 400 фільмів з 58 країн світу цього року стануть учасниками фестивальних програм, а 16 із них боротимуться за головні призи «Берлінале».

 

Нагадаємо, що в основній конкурсній програмі «Берлінале-2011» представлений фільм Олександра Міндадзе «У суботу», створений у копродукції України, Росії та Німеччини. Конкурсний і прес-покази фільму заплановані на 14 лютого.

 

Переможців, окрім голови журі, актриси Ізабелли Росселіні, визначатимуть німецька актриса Ніна Хосс, австралійський продюсер Йєн Чепмен, канадський режисер Гай Меддин, індійський актор Аамір Кхан і лондонський дизайнер костюмів Сенді Пауелл. Участь ще одного члена журі - іранського режисера Джафара Панахі - буде символічною, оскільки на батьківщині він засуджений до шести років ув'язнення за антиурядові дії.

 

Як писала ТК, на «Берлінале» працюватиме український стенд, де будуть представлені дві повнометражні українські стрічки («Аня, "Волга", рок'н'ролл» і «Мільйон до неба») та шість короткометражок, а також трейлер першого українського 3D-фільму «Кохаю і крапка».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21309
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду