Остаточну редакцію проекту рішення РНБОУ по суспільному мовленню і цифрі узгоджено

29 Січня 2010
15934
29 Січня 2010
13:46

Остаточну редакцію проекту рішення РНБОУ по суспільному мовленню і цифрі узгоджено

15934
Остаточну редакцію проекту рішення РНБОУ по суспільному мовленню і цифрі узгоджено

Робоча група узгодила остаточну редакцію проекту рішення РНБОУ «Про концепцію створення системи суспільного телебачення і радіомовлення та хід впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні», повідомляє сайт глави держави.

 

28 січня 2010 року під час наради робочої групи під головуванням першого заступника секретаря РНБОУ Степана Гавриша узгоджено остаточну редакцію проекту рішення РНБО України від 11 вересня 2009 року «Про концепцію створення системи суспільного телебачення і радіомовлення та хід впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні».

 

Степан Гавриш наголосив, що підготовка указу Президента України щодо введення дію рішення РНБО про концепцію створення системи суспільного мовлення та хід впровадження цифрового мовлення є яскравим прикладом складності та взаємопов'язаності питань розвитку інформаційної сфери. Він зауважив, що інформаційна сфера є найбільш чутливою, оскільки є об'єктом прискіпливої уваги суспільства, адже від прийнятих на офіційному рівні рішень значною мірою залежить майбутній розвиток громадянського суспільства та зміцнення демократичних засад в Україні.

 

Узагальнюючи проблеми, що виникли довкола проекту, члени спільної робочої групи наголосили, що всі проблеми так чи інакше стосуються саме аспектів участі громадськості в розробці та прийнятті ключових рішень - у створенні системи суспільного мовлення, впровадження цифрового мовлення.

 

До складу робочої групи, яку було створено за дорученням Президента України, увійшли поряд із представниками профільних органів державної влади також експерти, представники індустрії та інститутів громадянського суспільства. У нараді зокрема взяли участь заступник глави Секретаріату Президента Валентина Руденко, керівник головної служби інформаційної політики Секретаріату Лариса Мудрак, перший заступник голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський, перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Андрій Мирошніченко, директор інституту медіаправа Тарас Шевченко, виконавчий директор Незалежної асоціації мовників Катерина М'яснікова та голова цифрового комітету Індустріального телевізійного комітету Валентина Коваль.

 

«Нарада дала можливість внести осточні корективи щодо концепції створення суспільного мовлення та впровадження цифрового мовлення в Україні. Очікуємо, що наступного тижня вийде указ Президента, присвячний цим питанням», - зазначила Лариса Мудрак у коментарі ТК.

 

Нагадаємо, як писала ТК Президент Віктор Ющенко підпише указ про створення системи суспільного телебачення і радіомовлення та впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні відразу після засідання робочої групи, яка мала узгодити остаточну редакцію проекту рішення РНБО України від 11 вересня 2009 року.

 

Як повідомляла ТК, рішення РНБОУ щодо впровадження «цифри» доопрацьовувала робоча група, до якої ввійшли представники РНБОУ, Мінтрансзв'язку, частотних органів, Концерну РРТ, громадських організацій, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Планувалося, що робоча група повинна була напрацювати матеріали протягом місяця, після чого й мав з'явитися указ президента.

 

Нагадаємо, ТК публікувала отриманий з власних джерел проект рішення РНБО «Про концепцію створення системи суспільного телебачення і радіомовлення та хід впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні», який був підтриманий всіма учасниками робочої групи; а також коментар заступника голови РНБОУ Степана Гавриша щодо достеменності опублікованого ТК документу і затримки з офіційною публікацією президентського указу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15934
Читайте також
25.03.2010 11:52
Петро Провалов, для «Детектор медіа»
12 387
26.02.2010 09:00
Іван Омелянюк, для «Детектор медіа»
32 011
02.06.2009 07:42
Ігор Радзієвський, Богдан Червак, для «Детектор медіа»
13 210
28.04.2009 15:25
Василь Самохвалов, для «Детектор медіа»
9 742
27.04.2009 22:25
Роман Головенко, Інститут масової інформації
14 893
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
9
5190 дн. тому
Да эти ребятки, сори, и девчушки, не раз уже Ющенко подставляли. Гавришу и Мураховскому на Общественное телевидение наплевать, а лучше порулить государственным, но представители экспертных кругов могли бы и не соглашаться. И что это за подход "какое бы решение ни было принято, его все равно новый президент подстроит под себя"? И так будем жить всегда?
//
5193 дн. тому
Ну ведь понятно, что осталось им месяц, ну два отсилы. Какое бы решение ни было принято, его все равно новый президент подстроит под себя. Было бы зачем копья ломать. Тем более, что про дерибан на таких встречах обычно не говорят. Деньги тишину любят...
МOЛЧАНИЕ ЯГНЯТ
5193 дн. тому
"Узагальнюючи проблеми, що виникли довкола проекту, члени спільної робочої групи наголосили, що всі проблеми так чи інакше стосуються саме аспектів участі громадськості в розробці та прийнятті ключових рішень - у створенні системи суспільного мовлення, впровадження цифрового мовлення" ЧТО ЭТО ЗА МАРАЗМ? НА ВЧЕРАШНЕМ ЗАСЕДАНИИ ГАВРИШ СНОВА ВСЕХ УБЕЖДАЛ, ЧТО ОБЩЕСТВЕННОЕ ТЕЛЕВИДЕНИЕ МОЖЕТ ПОДОЖДАТЬ, СЕЙЧАС НЕ ВРЕМЯ ОБ ЭТОМ ДУМАТЬ, ОНО КАК-ТО САМО ПОСТРОИТСЯ В БУДУЩЕМ, ГЛАВНОЕ СОХРАНИТЬ ГОУДАРСТВЕННОЕ ТВ И ЦИФРУ ПРАВИЛЬНО ПОДЕРИБАНИТЬ. ОБЕЩАЛ УКАЗ ПОДПИСАТЬ С КРАСИВЫМИ СЛОВАМИ. ПРИ ЭТОМ ВСЕ СТЕСНИТЕЛЬНО МОЛЧАЛИ И ДАЖЕ УЛЫБАЛИСЬ
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду