detector.media
29.01.2010 13:46
Остаточну редакцію проекту рішення РНБОУ по суспільному мовленню і цифрі узгоджено

Робоча група узгодила остаточну редакцію проекту рішення РНБОУ «Про концепцію створення системи суспільного телебачення і радіомовлення та хід впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні», повідомляє сайт глави держави.

 

28 січня 2010 року під час наради робочої групи під головуванням першого заступника секретаря РНБОУ Степана Гавриша узгоджено остаточну редакцію проекту рішення РНБО України від 11 вересня 2009 року «Про концепцію створення системи суспільного телебачення і радіомовлення та хід впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні».

 

Степан Гавриш наголосив, що підготовка указу Президента України щодо введення дію рішення РНБО про концепцію створення системи суспільного мовлення та хід впровадження цифрового мовлення є яскравим прикладом складності та взаємопов'язаності питань розвитку інформаційної сфери. Він зауважив, що інформаційна сфера є найбільш чутливою, оскільки є об'єктом прискіпливої уваги суспільства, адже від прийнятих на офіційному рівні рішень значною мірою залежить майбутній розвиток громадянського суспільства та зміцнення демократичних засад в Україні.

 

Узагальнюючи проблеми, що виникли довкола проекту, члени спільної робочої групи наголосили, що всі проблеми так чи інакше стосуються саме аспектів участі громадськості в розробці та прийнятті ключових рішень - у створенні системи суспільного мовлення, впровадження цифрового мовлення.

 

До складу робочої групи, яку було створено за дорученням Президента України, увійшли поряд із представниками профільних органів державної влади також експерти, представники індустрії та інститутів громадянського суспільства. У нараді зокрема взяли участь заступник глави Секретаріату Президента Валентина Руденко, керівник головної служби інформаційної політики Секретаріату Лариса Мудрак, перший заступник голови Держкомтелерадіо Анатолій Мураховський, перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Андрій Мирошніченко, директор інституту медіаправа Тарас Шевченко, виконавчий директор Незалежної асоціації мовників Катерина М'яснікова та голова цифрового комітету Індустріального телевізійного комітету Валентина Коваль.

 

«Нарада дала можливість внести осточні корективи щодо концепції створення суспільного мовлення та впровадження цифрового мовлення в Україні. Очікуємо, що наступного тижня вийде указ Президента, присвячний цим питанням», - зазначила Лариса Мудрак у коментарі ТК.

 

Нагадаємо, як писала ТК Президент Віктор Ющенко підпише указ про створення системи суспільного телебачення і радіомовлення та впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні відразу після засідання робочої групи, яка мала узгодити остаточну редакцію проекту рішення РНБО України від 11 вересня 2009 року.

 

Як повідомляла ТК, рішення РНБОУ щодо впровадження «цифри» доопрацьовувала робоча група, до якої ввійшли представники РНБОУ, Мінтрансзв'язку, частотних органів, Концерну РРТ, громадських організацій, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Планувалося, що робоча група повинна була напрацювати матеріали протягом місяця, після чого й мав з'явитися указ президента.

 

Нагадаємо, ТК публікувала отриманий з власних джерел проект рішення РНБО «Про концепцію створення системи суспільного телебачення і радіомовлення та хід впровадження цифрового телерадіомовлення в Україні», який був підтриманий всіма учасниками робочої групи; а також коментар заступника голови РНБОУ Степана Гавриша щодо достеменності опублікованого ТК документу і затримки з офіційною публікацією президентського указу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY