Томенко каже, що теледебати обов’язкові, а Герман – що на «чемпіонат з брехні» Янукович все одно не піде

20 Січня 2010
18335
20 Січня 2010
14:58

Томенко каже, що теледебати обов’язкові, а Герман – що на «чемпіонат з брехні» Янукович все одно не піде

18335
Томенко каже, що теледебати обов’язкові, а Герман – що на «чемпіонат з брехні» Янукович все одно не піде

Теледебати - це сто хвилин, від яких значною мірою залежить майбутнє України. Про це сказав заступник голови Верховної Ради Микола Томенко під час брифінгу у парламенті.

 

«Це питання чітко врегульоване Законом «Про вибори Президента України» та порядком проведення теледебатів, що прийняла Центральна виборча комісія», - зазначив він. За його словами, згідно з цими документами 1 лютого 2010 року на Першому національному каналі між 19-ю та 22-ю годиною повинні відбутися обов'язкові теледебати між кандидатами тривалістю сто хвилин.

 

«"Обов'язковість" теледебатів передбачає те, що обидва кандидати у президенти можуть брати у них участь лише особисто. В принципі, однин з кандидатів може не прийти і тоді всі сто хвилин ефіру отримує інший кандидат», - наголосив Томенко. Заступник Голови Верховної Ради також зазначив, що порядок проведення дебатів передбачає таку ж формулу, як і у 2004 році. «Тобто мінімізація впливу ведучого і можливість двох кандидатів у президенти презентувати свої програми», - пояснив політик.

 

Віце-спікер також повідомив, що обов'язкова трансляція буде здійснюватися на Першому національному каналі та Національною радіокомпанією, однак будь-який канал за законом має право на безоплатній основі транслювати теледебати.

 

Томенко нагадав, що у 2004 році теледебати між Віктором Януковичем та Віктором Ющенком між першим і другим та другим і третім турами мали відповідну частку 71% та 89%  тих глядачів, у кого в цей час був увімкнений телевізор.

 

Кандидат у президенти, лідер Партії регіонів Віктор Янукович не братиме участі в теледебатах перед другим туром голосування президентських виборів, заявляє заступник керівника фракції Партії регіонів Ганна Герман, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«В інструкціях штабу Юлії Тимошенко написано абсолютно чітко: робити все, щоб журналісти на будь-якому брифінгу на будь-якій прес-конференції ставили запитання про теледебати між Юлією Тимошенко та Віктором Януковичем», - прокоментувала пані Герман на прес-конференції в середу запитання журналістів про те, чи братиме Янукович участь у теледебатах зі своїм опонентом перед голосуванням у другому турі.

 

«Янукович неодноразово робив офіційну заяву, і я також робила заяви про те, що в чемпіонаті з брехні з Юлією Тимошенко ніхто не братиме участі», - сказала вона, додавши, що, незважаючи на це, запитання про участь Януковича у теледебатах лунають по десять разів на день.

 

«Якщо немає кандидатів, яким можна конструктивно говорити про розвиток України після президентських виборів - про те, як краще побудувати життя, як будувати економіку, як повертати робочі місця - якщо ні з ким про це говорити, то необхідно говорити про це з народом», - наголосила Ганна Герман. За її словами, Юлія Тимошенко не хоче конструктивної розмови - вона хоче поливання брудом, вона хоче інтриг, істерик і брехні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18335
Читайте також
15.05.2010 10:39
Юлія Банкова, для «Детектор медіа»
97 764
03.02.2010 11:51
Дмитро Лиховій, «Україна молода»
36 619
01.02.2010 15:44
Олесь Коношевич, Бі-бі-сі
22 179
18.01.2010 15:27
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
12 502
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду