detector.media
20.01.2010 14:58
Томенко каже, що теледебати обов’язкові, а Герман – що на «чемпіонат з брехні» Янукович все одно не піде

Теледебати - це сто хвилин, від яких значною мірою залежить майбутнє України. Про це сказав заступник голови Верховної Ради Микола Томенко під час брифінгу у парламенті.

 

«Це питання чітко врегульоване Законом «Про вибори Президента України» та порядком проведення теледебатів, що прийняла Центральна виборча комісія», - зазначив він. За його словами, згідно з цими документами 1 лютого 2010 року на Першому національному каналі між 19-ю та 22-ю годиною повинні відбутися обов'язкові теледебати між кандидатами тривалістю сто хвилин.

 

«"Обов'язковість" теледебатів передбачає те, що обидва кандидати у президенти можуть брати у них участь лише особисто. В принципі, однин з кандидатів може не прийти і тоді всі сто хвилин ефіру отримує інший кандидат», - наголосив Томенко. Заступник Голови Верховної Ради також зазначив, що порядок проведення дебатів передбачає таку ж формулу, як і у 2004 році. «Тобто мінімізація впливу ведучого і можливість двох кандидатів у президенти презентувати свої програми», - пояснив політик.

 

Віце-спікер також повідомив, що обов'язкова трансляція буде здійснюватися на Першому національному каналі та Національною радіокомпанією, однак будь-який канал за законом має право на безоплатній основі транслювати теледебати.

 

Томенко нагадав, що у 2004 році теледебати між Віктором Януковичем та Віктором Ющенком між першим і другим та другим і третім турами мали відповідну частку 71% та 89%  тих глядачів, у кого в цей час був увімкнений телевізор.

 

Кандидат у президенти, лідер Партії регіонів Віктор Янукович не братиме участі в теледебатах перед другим туром голосування президентських виборів, заявляє заступник керівника фракції Партії регіонів Ганна Герман, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

«В інструкціях штабу Юлії Тимошенко написано абсолютно чітко: робити все, щоб журналісти на будь-якому брифінгу на будь-якій прес-конференції ставили запитання про теледебати між Юлією Тимошенко та Віктором Януковичем», - прокоментувала пані Герман на прес-конференції в середу запитання журналістів про те, чи братиме Янукович участь у теледебатах зі своїм опонентом перед голосуванням у другому турі.

 

«Янукович неодноразово робив офіційну заяву, і я також робила заяви про те, що в чемпіонаті з брехні з Юлією Тимошенко ніхто не братиме участі», - сказала вона, додавши, що, незважаючи на це, запитання про участь Януковича у теледебатах лунають по десять разів на день.

 

«Якщо немає кандидатів, яким можна конструктивно говорити про розвиток України після президентських виборів - про те, як краще побудувати життя, як будувати економіку, як повертати робочі місця - якщо ні з ким про це говорити, то необхідно говорити про це з народом», - наголосила Ганна Герман. За її словами, Юлія Тимошенко не хоче конструктивної розмови - вона хоче поливання брудом, вона хоче інтриг, істерик і брехні.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY