Монологи кандидатів Януковича і Тимошенко

1 Лютого 2010
22178
1 Лютого 2010
15:44

Монологи кандидатів Януковича і Тимошенко

22178
На заплановані 1 лютого ЦВКтеледебати між кандидатами у президенти на Першому національному телеканалі Віктор Янукович не прийде - підтвердила у понеділок Ганна Герман, заявивши, що він не братиме участи у «чемпіонаті брехні, який влаштовує Юлія Тимошенко»
Монологи кандидатів Януковича і Тимошенко

Натомість пан Янукович братиме участь у телепрограмі на іншому каналі, а його ефірним часом, як виглядає, скористається Юлія Тимошенко.

 

В оточенні пана Януковича неодноразово заявляли, що він не братиме участи у таких словесних змаганнях, а пані Тимошенко звинувачувала свого опонента в антидемократичності.

 

Закон прямо не зобов'язує кандидатів брати участь у теледебатах, там лише сказано, що дебати організовуються за п'ять днів до другого туру виборів, і, що у разі як хтось відмовиться, то опонент матиме право використати увесь ефірний час.

 

Отож Юлія Тимошенко скоріш за все матиме додатково 50 хвилин телеефіру.

 

Тим часом пан Янукович, у відповідь, планує взяти участь в цей же день в ефірі іншого телеканалу.

 

Але, якби прямі теледебати таки відбулися, які б запитання поставили опоненти один одному?

 

З інтерв'ю Бі-Бі-Сі представників обох політичних сил стало зрозуміло , що дебати можуть перетворитися у звичайний обмін звинувачень.

 

Заступник голови і один з ідеологів ПР Ганна Герман: «Янукович не хоче ніякої відповіді від Тимошенко, бо вона давала ці відповіді протягом п'яти років свого правління. І ці відповіді знають всі люди. Це бідність, це 6 мільйонів безробітних, вона загубила економіку. Це найкраща відповідь, і тому Україна відкинула її».

 

Які запитання поставила б до Віктора Януковича Юлія Тимошенко?

 

 

Представник фракції БЮТ Віктор Таран теж не стримував емоції: «Вона б поставила питання - як він бачить шляхи духовного розвитку України. І тут Янукович, який плутає Гулака Артемовського з Артьомовським, Ахматову з Ахметовою, він би не зміг відповісти. Як і на те, яким він бачить шляхи розвитку українського письменства, культури, освіти. Це для нього було б важче, ніж 10 Межиріч, взятих разом. Яким чином він бачить входження України до ЄС, створення Зони вільної торгівлі? Він є некомпетентним і Європа від України відвернеться, якщо він стане президентом».

 

На думку експертів, теледебати могли б вплинути на вибір кожного четвертого українця.

 

Дехто з аналітиків припускає, що Віктор Янукович, сподіваючись на свою перемогу, не хоче вступати у словесну еквілібристику з Юлією Тимошенко, де вона , мовляв, сильніший оратор.

 

Експерти також переконані, що Юлія Тимошенко, вдало використавши додатковий час в телеефірі, може розставити акценти так, що це може додати їй кілька необхідних балів.

 

Як кажуть оглядачі, теледебати перед першим туром виборів, в яких не брали участи провідні кандидати, не здобули широкого розголосу.

 

Експерти кажуть, що Віктор Янукович має досить спокійно ставитися до теледебатів, адже, на їхню думку, подібна словесна боротьба в грудні 2004 року між ним і Віктором Ющенком не відібрала у пана Януковича рейтингові бали, хоча і проходила не в дуже сприятливих для лідера регіоналів ситуації.

 

Водночас дехто нагадує, що хоча пан Янукович адекватно виглядав під час минулих теледебатів, він все ж їх програв.

 

Віктор Янукович, як лідер опозиції, брав участь разом з Юлією Тимошенко у телепрограмі Шустер Live 2008 року.

 

Олесь Коношевич, Бі-бі-сі, Київ

 

Фото - Бі-бі-сі

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Олесь Коношевич, Бі-бі-сі
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22178
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Веддаарди
5199 дн. тому
Конечно правильно. У сторонников Януковича Тимошенко вызывает такое отвращение, что смотреть на неё никто не будет. Так какие голоса она заберёт своими монологами?? Поговорила в пустую камеру, с другой стороны которой никого не было - вот и весь монолог. Зачем Януковичу своим присутсвием добавлять рейтинг Тимошенковской агитации?? Оно ему и не надо!
atos
5200 дн. тому
Правильно сделал Янукович! Сейчас она несет такое вранье и буква в букву,слово в слово повторяет то,что говорила у Киселева на "Большой политике". Но меня удивляет БЕЗПРИНЦИПНОСТЬ журналистов ,когда она как ЛОХОВ разводит враньем, а они ПРОСИДЕЛИ 2 ЧАСА С ПОДНЯТЫМИ РУКАМИИ и ушли не солено хлебавши. Киселев пытался несколько раз ее остановить-НО НЕ ТУТ ТО БЫЛО. ОПУСТИЛ ГОЛОВУ И СЛУШАЛ КАК ОБЫКНОВЕННАЯ " Б И О М А С С А". ЕЕ ХАМСТВУ,ЛИЦЕМЕРИЮ,ЛЖИ-НЕТ ПРЕДЕЛА. А ЧТО БЫЛО БЫ ,ЕСЛИ ОНА ПОБЕДИ БЫ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду