АМКУ розслідує тарифи 11 компаній, пов’язаних з «Волею» (ОНОВЛЕНО)

14 Грудня 2009
12339
14 Грудня 2009
12:40

АМКУ розслідує тарифи 11 компаній, пов’язаних з «Волею» (ОНОВЛЕНО)

12339
АМКУ розслідує тарифи 11 компаній, пов’язаних з «Волею» (ОНОВЛЕНО)

Антимонопольний комітет України проводить розслідування в 11 регіонах України щодо місцевих операторів кабельного телебачення, що мають ознаки пов'язаності з компанією «Воля-кабель». АМКУ прийматиме рішення в цих справах вже найближчим часом. Про це на брифінгу 14 грудня повідомив в. о. голови АМКУ Олександр Мельниченко.

 

АМКУ розслідує діяльність таких операторів:

ТОВ «Полтавські телекомунікаційні системи» (Полтава)

ТОВ «Львівські телекомунікаційні системи» (Львів)

ТОВ «Кабельна інформаційна телевізійна система» (Запоріжжя)

ТОВ «Телерадіокомпанія "Телесвіт"» (Суми)

ТОВ «Телерадіокомпанія "Рівне ТВМ"» (Рівне)

ТОВ «Телерадіокомпанія "ТВ-Сервіс"» (Хмельницький)

ТОВ «Телерадіоінформаційна компанія КАБС» (Кіровоград)

ТОВ «Чернівецькі телекомунікаційні системи» (Чернівці)

ТОВ «Черкаські телекомунікаційні системи» (Черкаси)

ТОВ «Херсонські телекомунікаційні системи» (Херсон)

ТОВ «Телерадіокомпанія "Смарт"» (Вінниця)

 

Пан Мельниченко додав, що «Воля-кабель» оскаржила рішення Господарського суду міста Києва, який відмовив компанії в задоволенні позову проти АМКУ в апеляції. За його інформацією, апеляційний суд має ухвалити своє рішення вже цього місяця.

 

Нагадаємо, що 3 липня АМКУ оштрафував ТОВ «Воля-кабель», ТОВ «Київські телекомунікаційні мережі» і ТОВ «ІВК», які за даними АМКУ пов'язані відносинами контролю та розцінюються як єдиний суб'єкт господарювання, на 1 млн. гривень кожну за зловживання монопольним положенням та зобов'язав їх протягом двох місяців знизити тарифи на послуги кабельного телебачення. Представники компанії оскаржили це рішення в суді. 13 листопада Господарський суд міста Києва відмовив в позовних вимогах ТОВ «Воля-кабель», ТОВ «Київські телекомунікаційні мережі» і ТОВ «ІВК» про визнання недійсним рішення АМКУ.

 

На запитання журналістів, яким є економічно обґрунтований рівень цін, Олександр Мельниченко відповів, що «Воля-кабель» чудово його знає. «Але компанія має самостійно його визначити. При цьому, ціна може змінюватися від місяця до місяця, враховуючи інфляційні показники. Але ціни не можуть бути однаковими в різних регіонах», - наголосив він. За його словами, висновок АМКУ про те, що тарифи завищені по всій Україні, ґрунтуються на 25 томах справи «Воля-кабель».

 

Як наголосив у коментарі ТК президент «Волі» Сергій Бойко, у кожному регіоні пакети програм мають різне наповнення з урахуванням місцевої специфіки. Основні складові собівартості пакетів програм залишаються незмінними, незалежно від регіону: це витратні матеріали для ремонту і підтримки кабельної мережі, технічне обслуговування мережі і обслуговування абонентів, оплата ліцензійних відрахувань власникам телепрограм і зарплата обслуговуючого персоналу.

 

«Для того, щоб провести дослідження, необхідно розглядати весь ринок програмної послуги незалежно від способів і технологій, які різні компанії застосовують для виробництва даної послуги. Для цього, безперечно, необхідно залучати експертну комісію», - вкотре наголосив він.

 

Також пан Бойко нагадав, що компанія прийняла рішення знизити ціну на соціальний пакет «Україна» для найбільш соціально вразливої аудиторії, і докладе максимальних зусиль, щоб утримати її на цьому рівні максимально тривалий період.

 

«Сподіваємося, що оцінюючи ситуацію, АМКУ керується аналізом фактів щодо конкретних конструктивних дій компанії та офіційною інформацією компанії, яка була і є відкритою», - резюмував президент «Волі».

 

Як повідомила керівник відділу зв'язків з громадськістю «Волі» Аліна Сігда, компанія широко інформувала громадськість щодо проведення розслідування відносно регіональних підприємств, що на початку 2009 року заявили про плани «приведення своєї діяльності до високих стандартів надання послуг».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12339
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ку-ку
5247 дн. тому
У Мельниченко не вышло снять с "Воли" деньги в Киеве, так он решил попробывать пойти еще и на региональные компании. Ну-ну. Давай-давай. Как говорится, чем "круче" джип, тем дальше бежать за трактором :)))
антиволя
5247 дн. тому
Компания "Воля" - сборище жуликов и мошенников.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду