Ющенко потелефонував до "Української правди"

29 Липня 2005
675
29 Липня 2005
15:52

Ющенко потелефонував до "Української правди"

675
В п’ятницю вдень до "Української правди" зателефонувала прес-секретар Ющенка Ірина Геращенко. Вона сказала, щоб я не виключав телефон, бо через дві хвилини дзвонитиме президент. Так і сталося.
Ющенко потелефонував до "Української правди"
Віктор Ющенко говорив спокійним голосом, хоча відчувалося, що розмова для нього ця нелегка. Ми обговорили події останніх днів, спричинені публікацією про Андрія Ющенка і різкими словами глави держави під час прес-конференції в понеділок.

Віктор Ющенко відразу сказав, що справа має кілька аспектів. Щодо сина, він запевнив, що провів дуже серйозну розмову з ним, Андрій Ющенко зробив висновки і тепер головне – щоб він мав час осмислити пережите.

"Щоб вийти з цього стану, я хочу максимально підтримати Андрія і потримати його біля себе", - сказав Ющенко-батько, який зараз перебуває у Криму.

Віктор Ющенко також запевнив, що його відповідь на моє запитання під час прес-конференції у понеділок "була емоційною" і він "зробив з цього урок". По голосу відчувалося, що ці слова президенту даються не просто. Я сказав, що його розумію і зла не тримаю.

Президент запропонував подати один одному руку і "перегорнути сторінку цього конфлікту", старт якому було дано п'ять днів тому.

Я, користуючись висловлюванням самого Ющенка, сказав, що його рука не зависає в повітрі. Рукостискання відбулося в телефонному режимі.

Ющенко додав, що наслідки цієї всієї історії можуть бути використані для дестабілізації ситуації в державі. На що я відповів, що це точно не було метою наших публікацій.

Президент запропонував зустрітися, коли у суботу я перебуватиму в Криму в складі журналістського пулу на виїзному засіданні Кабміну. Я сказав, що не слід його турбувати в цей момент, коли він перебуває з родиною.

У свою чергу я також запевнив президента, що статті в "Українській правді" не були ніким замовлені й проплачені. Мені здається, він сприйняв мої аргументи.

Прощаючись, Ющенко сказав: "Пока!"

Читайте також:

Президент готовий до дискусії з журналістами

Прем’єр Юлія Тимошенко закликає журналістів та політиків вибачати один одного

“The Independent” про скандал навколо сина Ющенка: «Влада в Україні просто перейшла від прорадянського олігархату новій еліті»

БЕЗ ПОДВІЙНИХ СТАНДАРТІВ

Ющенко ледь не викинув телефон свого сина

Звернення Мирослави Гонгадзе та Сергія Шолоха до Президента України

Журналісти вже навчилися поважати себе, але ще не вміють поважати свою країну

Запитaння „ТК”: Як ви оцінюєте реакцію Віктора Ющенка на публікації в «Українській правді» щодо його сина, Андрія? Поясніть вашу точку зору? Яка б реакція, на вашу думку, була б оптимальною – наявна чи якась інша?

Мыкола Вересень: Реакция журналистов на критику Ющенко слишком жесткая

ВИМОГА ДО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ВІКТОРА ЮЩЕНКА

Лист Віктора Ющенка до "Української правди"

Лубченко: Ющенко дал карт-бланш чиновникам, которые грубят журналистам

Особенности Украинской правды

ЮЩЕНКО ВЛАСНОРУЧ СТВОРИВ СОБІ ПРОБЛЕМУ

Віктор Ющенко про скандал з сином: "Перед мордою того журналіста постав той рахунок, а потім піди в суд!"

Запитання «ТК»: - Протягом двох днів жоден iз телеканалів не повідомив своїх глядачів про скандал у зв'язку з публікацією „Української правди” щодо любові сина Ющенка до дорогих машин, ресторанів, вин тощо. Як ви вважаєте, чому?
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
675
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду