Мін'юст пропонує обмежити термін дії свідоцтва друкованого ЗМІ п'ятьма роками і не реєструвати видання зі схожими назвами

20 Листопада 2009
22325
20 Листопада 2009
17:51

Мін'юст пропонує обмежити термін дії свідоцтва друкованого ЗМІ п'ятьма роками і не реєструвати видання зі схожими назвами

22325
Мін'юст пропонує обмежити термін дії свідоцтва друкованого ЗМІ п'ятьма роками і не реєструвати видання зі схожими назвами

Міністерство юстиції України на власному сайті оприлюднило для громадського обговорення проект закону про внесення змін до закону «Про друковані засоби інформації (пресу) в Україні». Як пояснюють у Мін'юсті, у такий спосіб вони хочуть вдосконалити порядок реєстрації видань.

 

Новою редакцією закону Мін'юст хоче встановити термін дії свідоцтва про державну реєстрацію друкованого ЗМІ - п'ять років, після чого виданням треба перереєстровуватися, але платити за це не половину збору, як у разі інших причин перереєстрації, а лише п'ять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Нині термін дії свідоцтв не передбачений.

 

Інше нововведення стосується відмови в державній реєстрації у випадку, якщо назва видання є тотожною або схожою настільки, що її можна сплутати з назвами видань, які вже раніше зареєстровані, в тому числі на іншу сферу розповсюдження. Нині чинне обмеження на реєстрацію тільки видань з однаковою до існуючих назвою.

 

Мін'юст пропонує в заяві про державну реєстрацію друкованого ЗМІ вказувати категорії читачів і вид видання за цільовим призначенням, натомість не вказувати передбачувані періодичність випуску, обсяг і формат видання. Заява має подаватися державною мовою у друкованому вигляді за підписом засновників (співзасновників) або їхніх представників, разом із заявою подаються документи, що підтверджують цивільна дієздатність засновника (співзасновників) і оригінал документу, який засвідчує в установленому порядку переклад назви видання з іншої мови на українську мову.

 

Також міністерство хоче доповнити закон статтею 4-1 «Назва друкованих засобів масової інформації», яка передбачає, що назва не повинна суперечити програмним цілям видання, при реєстрації вона викладається українською мовою, українською та іншою мовою, при цьому іншомовна назва обов'язково викладається українською мовою відповідно до перекладу. Крім цього, стаття забороняє використовувати в назві елементи різних мов.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22325
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду