Мін'юст пропонує спростити та здешевити реєстрацію друкованих ЗМІ

9 Вересня 2009
18095
9 Вересня 2009
11:35

Мін'юст пропонує спростити та здешевити реєстрацію друкованих ЗМІ

18095
Мін'юст пропонує спростити та здешевити реєстрацію друкованих ЗМІ

Мін'юст запропонує парламенту спростити та зменшити вартість реєстрації друкованих ЗМІ. Про це повідомляє газета «КоммерсантЪ-Украина», посилаючись на проект поправок до закону «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», що потрапив у розпорядження видання.

 

У ньому йдеться про те, що для реєстрації видання необхідно буде надати лише три документи: заяву про реєстрацію ЗМІ, копії документів про реєстрацію юридичної соби та громадянський паспорт.

 

Такий порядок набагато простіший за нинішній. Поки що окрім переліку необхідних документів засновники нових видань мають надавати нотаріально завірену копію статуту юридичної особи. Хоча коштує часто вона недешево, для проведення державної реєстрації вона, по суті, неважлива. Таку інформацію виданню надала директор департаменту легалізації і регулювання бюро кредитних історій Мін'юсту Олена Семьоркіна. Саме цей департамент займався розробкою поправок.  

 

Також нововведення передбачають зменшення реєстраційного збору з  50 до 10 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (з 850 до 170 грн).

 

Крім того, Мін'юст пропонує ввести термін дії свідоцтва про держреєстрацію друкованого ЗМІ, що становитиме від трьох до п'яти років. Нині в реєстрі Мін'юсту перебувають тисячі видань, котрі не видавалися взагалі чи призупинили вихід. «Вони висять мертвим вантажем, "бронюючи" брендові імена й існуючи лише номінально. Якщо ми введемо термін дії свідоцтва про держреєстрацію, їх можна буде вилучити з реєстру, а вивільнені назви можуть використати ті, хто дійсно хоче випускати видання», – зазначила Олена Семьоркіна.

 

За інформацією «Коммерсанта», ініціативу Мін'юсту вже схвалили Спілка журналістів та Асоціація видавців друкованої преси.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18095
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду