Дев’ять українських каналів запустилися на супутнику Astra 2С

20 Листопада 2009
16434
20 Листопада 2009
12:39

Дев’ять українських каналів запустилися на супутнику Astra 2С

16434
Дев’ять українських каналів запустилися на супутнику Astra 2С

Компанія SES Astra оголосила про запуск програмного пакету з дев'яти українських телеканалів на супутнику Astra 2С, що розташований на орбітальній позиції 31.5° східної довготи. Про це повідомляє proIT з посиланням на прес-службу компанії.

 

Пакет містить українські телеканали 5 канал, «Рада», КРТ, «Глас», UBC, Star TV, «Малятко-TV», English Club TV і Міжнародний слов'янський канал, котрі йдуть у відкритому доступі (FTA) і можуть прийматися за допомогою супутникових ресиверів стандарту MPEG4 / DVB-S2.

 

«Із запуском пакету популярних українських FTA-каналів ми значно підвищили привабливість нашої точки 31.5°E. Ми переконані, що за допомогою нового пакету на ми зможемо залучити більше телеканалів і операторів платного телебачення на цей супутник», - цитує прес-служба комерційного директора SES Astra Александра Одендайка.

 

Супутник Astra 2С був спеціально переведений компанією SES Astra на позицію 31.5°E, яка є зручною для східноєвропейських мовників.

 

Як уже повідомляла ТК, ці дев'ять телеканалів, а також People, «Турбюро», 2T, «KiKo», «Планета» і «Свiт» 23 жовтня розпочали тестове мовлення на Astra 2С, паралельно залишаючись на супутнику Sirius 4. Однак з 1 листопада «Турбюро», 2T, «KiKo», «Планета» і «Свiт» покинули Sirius 4 і перейшли на Hellas Sat 2, а People взагалі припинив супутникове мовлення. Також із Sirius 4 на Hellas Sat 2 перейшов телеканал «Меню-ТБ», а ще раніше всі канали групи «Інтер» зосередилися на супутнику AMOS.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16434
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду