Шість українських каналів перейшли із Sirius 4 на Hellas Sat 2, а канал People припинив супутникове мовлення

3 Листопада 2009
20222
3 Листопада 2009
12:48

Шість українських каналів перейшли із Sirius 4 на Hellas Sat 2, а канал People припинив супутникове мовлення

20222
Шість українських каналів перейшли із Sirius 4 на Hellas Sat 2, а канал People припинив супутникове мовлення

З 1 листопада пакет українських каналів компанії «Медіа-транзит», а саме телеканали «Турбюро», 2T, «KiKo», «Планета» і «Свiт», припинив мовлення із супутника Sirius 4 та перейшов на супутник Hellas Sat 2. Цю інформацію, яка з'явилася в транспондерних новинах Sat-Digest, ТК підтвердив менеджер з проектів SES Sirius Олександр Пелех, не захотівши пояснювати причини.

 

Також про припинення мовлення на супутнику Sirius 4 каналів 2T, «KiKo», «Планета» і «Свiт» своїх абонентів попередила супутникова платформа Viasat, яка у зв'язку із цим змушена виключити ці канали зі свого електронного програмного гіда. 

 

Раніше, 27 жовтня із Sirius 4 на Hellas Sat 2 перейшов телеканал «Меню-ТВ».

 

Параметри «Меню-ТВ», «Турбюро», 2T, «KiKo», «Планета» і «Свiт», на Hellas Sat 2 (39° східної довготи): частота 11512 МГц, поляризація горизонтальна (S2 промінь), SR 30000, FEC 7/8. Усі шість мовників - у відкритому доступі, сигнал телеканалів 2T, «KiKo», «Планета» і «Свiт», як і на Sirius 4, іде у стандарті стиснення MPEG-4.

 

Як прокоментував ці зміни газеті «КоммерсантЪ» незалежний медіаексперт Олександр Глущенко, ціна оренди на супутнику Sirius 4 залежно від променя і смуги для українського ринку варіюється в межах 20-25 тис. доларів на місяць, у той час на Hellas Sat 2 вона приблизно в півтора рази нижча.

 

Водночас телеканали Shopping TV, English Club TV і «Малятко-ТВ» змінили на Sirius 4 параметри своїх сигналів. Shopping TV перейшов на європейський BSS промінь, частота 12073 МГц, поляризація горизонтальна, SR 27500, FEC ¾, доступ відкритий. Перехід каналу на інший промінь Олександр Пелех пояснив тим, що мовник хоче мати краще покриття.

 

English Club TV і «Малятко TV» з'явилися на частоті 12737 МГц, поляризація вертикальна (європейський FSS промінь), SR 6000, FEC ¾, доступ відкритий. «Вони залишилися в пакеті "Медіа-транзит", але він звужений: раніше був 20 МГц, зараз тільки 8 МГц», - пояснив зміни параметрів пан Пелех.

 

Водночас телеканал People з медіагрупи 4TV припинив мовлення із Sirius 4. Як уточнив Олександр Пелех, цей мовник знятий із супутника.

 

Як уже повідомляла ТК, 15 каналів із супутника Sirius 4 з 23 жовтня паралельно тестуються на Astra 2C (належить материнській компанії SES Sirius - SES Astra). 1 листопада 2T, English Club TV, «KiKo», «Малятко-ТВ», People, «Планета», «Свiт» і «Турбюро» пішли звідти, однак на Astra і далі проходять тести 5 канал, «Рада», КРТ («Київська Русь»), «Глас», UBC, Star TV, Міжнародний слов'янський канал.

 

«Детектор медіа»

 

Довідка ТК:

 

Українські мовники поширюють свій сигнал через чотири супутники:

 

Sirius 4: Перший національний (тільки на платформі Viasat), «Інтер+», «1+1 International», Новий канал, ТРК «Україна», ТЕТ, 5 канал, «Футбол», КРТ, «Глас», «Рада», «Тиса-1», Star TV, UBC, Міжнародний слов'янський канал, Shopping TV, English Club TV, «Малятко-ТВ», ОК.

 

AMOS 3: «Інтер», «1+1», ICTV, СТБ, М1, М2, ТОНІС, НТН, К1, К2, «Мегаспорт», Enter Music, Enter Film, «Кіно», «Сіті», ТРК «Київ», «24», «MTV-Україна», Music Box UA, OTV, Перший автомобільний, «Куй-ТБ», Real TV Estate, «Гумор-ТБ - Бабай-ТБ», «УТ-Захід».

 

Hellas Sat 2: УТР, «Культура», Дніпропетровська ОДТРК, КДРТРК, Перший діловий, «Гамма», News One, Ru Music, A One, Maxxi-TV, «Меню-ТВ», «Турбюро», 2Т, «Кіко», «Планета», «Світ».

 

Eutelsat W4: ТВі, Перший автомобільний, «ЧП-інфо», Biz-TV, «Спорт-1», «Спорт-2».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20222
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
глядач
5299 дн. тому
Жаба хлопців задавила. Поскупилися платити за хороший супутник, а мені тепер купуй тарілку та перенастроюй систему. Хоча, на цих каналах і так ні́чого було дивитися. Обійдемося.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду