Sirius, AMOS і Eutelsat розширюють групування супутників, зручних для України

23 Жовтня 2009
15323
23 Жовтня 2009
11:51

Sirius, AMOS і Eutelsat розширюють групування супутників, зручних для України

15323
Sirius, AMOS і Eutelsat розширюють групування супутників, зручних для України

Супутникові системи SES Sirius, Spacecom (AMOS) і Eutelsat найближчими роками розширюють групування супутників, вигідні для українських мовників. Про це оголосили їхні представники на міжнародній конференції «Технології супутникового зв'язку і мовлення», яка проходила 22 жовтня в рамках ЕЕВС 2009 Telecom&Broadcasting.

 

Віце-президент SES Sirius з розвитку в країнах Центральної та Східної Європи Онно Зонневельд розповів, що наприкінці першого кварталу 2011 року SES Sirius запускає супутник Sirius 5 на позицію 5° східної довготи. На ньому буде 36 транспондерів Ku-діапазону для мовлення та 24 транспондери С-діапазону для зв'язку. Також, як уже повідомляла ТК, цього року материнська компанія SES Sirius - SES Astra - перевела супутник Astra 2C на позицію, зручну для українського ринку - 31,5° східної довготи. На ньому є 24 транспондери Ku-діапазону для мовлення.

 

Через місяць, у листопаді 2009 року, компанія Eutelsat виводить на орбіту новий супутник W7 на позицію 36° східної довготи (апарат уже доставлено на космодром Байконур). На ньому буде 66 транспондерів Ku-діапазону. Таким чином, W7 замінить супутник SESAT 1, чий строк експлуатації добігає кінця, та стане доповненням для супутника W4. Також у лютому 2009 року Eutelsat перевів свій супутник HotBird 7A на 9° східної довготи, оскільки на найпопулярнішому супутнику HotBird (13° східної довготи) немає вільного місця.

 

Загалом, за словами регіонального директора Eutelsat в СНД Миколи Орлова, протягом наступних двох років Eutelsat запустить іще чотири супутники: у середині 2010 року W3B на 16° східної довготи, наприкінці 2010 року Ka-Sat на 13° східної довготи, у середині 2011 року W3C на 7° східної довготи і наприкінці 2011 року Atlantic Bird 7 на 7° західної довготи.

 

Віце-президент Spacecom з продажів у країнах СНД Юда Амір повідомив, що компанія Spacecom у 2011 році запускає супутник AMOS 5 на 17° східної довготи, який покриватиме Африку, у 2012 році - AMOS 4 на 65° східної довготи (Далекий Схід) та AMOS 6 на 4° західної довготи - позицію, вигідну для України. AMOS 6 буде найбільшим супутником цієї компанії. До 2017 року Spacecom виведе на орбіту ще два супутники.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15323
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду