detector.media
20.11.2009 12:39
Дев’ять українських каналів запустилися на супутнику Astra 2С

Компанія SES Astra оголосила про запуск програмного пакету з дев'яти українських телеканалів на супутнику Astra 2С, що розташований на орбітальній позиції 31.5° східної довготи. Про це повідомляє proIT з посиланням на прес-службу компанії.

 

Пакет містить українські телеканали 5 канал, «Рада», КРТ, «Глас», UBC, Star TV, «Малятко-TV», English Club TV і Міжнародний слов'янський канал, котрі йдуть у відкритому доступі (FTA) і можуть прийматися за допомогою супутникових ресиверів стандарту MPEG4 / DVB-S2.

 

«Із запуском пакету популярних українських FTA-каналів ми значно підвищили привабливість нашої точки 31.5°E. Ми переконані, що за допомогою нового пакету на ми зможемо залучити більше телеканалів і операторів платного телебачення на цей супутник», - цитує прес-служба комерційного директора SES Astra Александра Одендайка.

 

Супутник Astra 2С був спеціально переведений компанією SES Astra на позицію 31.5°E, яка є зручною для східноєвропейських мовників.

 

Як уже повідомляла ТК, ці дев'ять телеканалів, а також People, «Турбюро», 2T, «KiKo», «Планета» і «Свiт» 23 жовтня розпочали тестове мовлення на Astra 2С, паралельно залишаючись на супутнику Sirius 4. Однак з 1 листопада «Турбюро», 2T, «KiKo», «Планета» і «Свiт» покинули Sirius 4 і перейшли на Hellas Sat 2, а People взагалі припинив супутникове мовлення. Також із Sirius 4 на Hellas Sat 2 перейшов телеканал «Меню-ТБ», а ще раніше всі канали групи «Інтер» зосередилися на супутнику AMOS.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY