Богатирьова і Турчинов координуватимуть впровадження цифри

28 Вересня 2009
12454
28 Вересня 2009
10:01

Богатирьова і Турчинов координуватимуть впровадження цифри

12454
Богатирьова і Турчинов координуватимуть впровадження цифри

Робочу групу з питань координації впровадження цифрового телемовлення при Раді безпеки й оборони України очолять секретар РНБО (Раїса Богатирьова) та перший віце-прем'єр (Олександр Турчинов). Створення цього координаційного органу передбачене одним із пунктів рішення РНБО, яке нині перебуває на підписі в президента України. Про це повідомив заступник секретаря РНБО Степан Гавриш на Третьому міжнародному форумі «Цифрове мовлення в Україні».

 

До складу робочої групи, за його словами, увійдуть народні депутати, керівники центральних органів виконавчої влади, представники Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, представники професійних та громадських організацій, науковці та медіаексперти. Новий орган узгоджуватиме підходи до цифри, розв'яже міжвідомчі суперечки (наприклад, дискусія навколо Концерну РРТ) і розроблятиме пропозицій для уряду щодо змін до державної програми впровадження цифри. «При цьому робоча група не перебиратиме на себе функції виконавчої влади чи Нацради, а буде експертно-дорадчим майданчиком і виконуватиме виключно дорадчі й моніторингові функції», – наголосив пан Гавриш.

 

Степан Гавриш розкритикував прийняту Кабміном державну програма, яка передбачає фінансування впровадження цифрового мовлення практично повністю за рахунок інвестиційних коштів. «Ми маємо поки що попередню цифру вартості переходу на цифрове мовлення – це 4,3 млрд грн, і лише 8 млн грн – за рахунок коштів державного бюджету цього року. Однак залучити інвесторів поки що не вдається, бо невизначеність і непрозорість ситуації, про яку всі здогадуються, стоять на перешкоді для серйозних інвестицій. Президент дав доручення віднайти можливості для збільшення фінансування державою впровадження цифри. Необхідно також покращити привабливість цього проекту», – зазначив заступник секретаря РНБО.

 

Крім цього, чинна державна програма не згадує про соціальну складову. У ній не визначено, як забезпечити соціально незахищених громадян перетворювачами цифрового сигналу та яким чином проводити інформаційну кампанію серед населення щодо впровадежння цифри.

 

Також Степан Гавриш повідомив, що, на думку президента України, у прикордонних зонах і в Криму треба завершити перехід на цифру до 1 червня 2012 року.

 

Нагадаємо, що засідання РНБО, присвячене питанням суспільного і цифрового мовлення, відбулося 11 вересня.

 

Третій міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні» відбувся в Києві 25 вересня. Організатори – Незалежна асоціація телерадіомовників та Індустріальний телевізійний комітет за підтримки International Media Support, Ради Європи, USAID, Internews Network.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12454
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду