Україна може ініціювати перегляд «Женеви-2006»

28 Вересня 2009
11935
28 Вересня 2009
10:08

Україна може ініціювати перегляд «Женеви-2006»

11935
Україна може ініціювати перегляд «Женеви-2006»

Учасники засідання Ради національної безпеки й оборони України, присвяченого суспільному і цифровому мовленню, вирішили повернутися до аналізу угоди «Женева-2006», а за необхідності – ініціювати її перегляд у частині, що стосується України. Про це повідомив заступник секретаря РНБО Степан Гавриш на третьому міжнародному форумі «Цифрове мовлення в Україні».

 

«Зробити це треба якомога оперативніше, щоби промисловість чітко зрозуміла, яке саме обладнання – передавачі і сет-топ-бокси – буде затребуване на ринку», – додав пан Гавриш, назвавши Женевську угоду найбільш вартісною й технічно складною.

 

Як пояснив ТК генеральний продюсер ЗАТ «Телеодин», голова Цифрового комітету ІТК Валентин Коваль, попередні переговори з координаторами регіональної угоди «Женева-2006» держава вже вела, а перегляд домовленостей можливий стосовно побудови синхронних зон у центрі країни.

 

«У Женеві Україна взяла на себе зобов'язання побудувати синхронні зони в усіх 81 стільниках. Але вже сьогодні зрозуміло, що в регіонах, де немає гір, багатоповерхової забудови і серйозних перешкод (у центрі країни), можна трохи змінити технологію: будувати не синхронні зони, а ставити один потужний передавач на великій висоті, який покриватиме все, що потрібно. Наскільки я розумію з наших зустрічей на РНБО, попередні розмови з людьми, котрі готували правила "Женеви-2006", уже велися, і вони готові спілкуватися на цю тему», – зазначив він. Така технологія, за словами пана Коваля, є трохи дешевшою.

 

Водночас Валентин Коваль під час свого виступу на цифровому форумі висловив стурбованість ідеєю перегляду «Женеви-2006». «Мене налякала історія з переглядом угоди. Якщо ми підемо від побудови снхронних зон, то на це згаємо час, якого ми не маємо», – застеріг він. З ним згоден і генеральний директор НВП «Квант-ефір» Іван Омелянюк, який вважає перегляд Женевської угоди абсудрним.

 

Нагадаємо, що засідання РНБО, присвячене питанням суспільного і цифрового мовлення, відбулося 11 вересня.

 

Третій міжнародний форум «Цифрове мовлення в Україні» пройшов у Києві 25 вересня. Організатори – Незалежна асоціація телерадіомовників та Індустріальний телевізійний комітет за підтримки International Media Support, Ради Європи, USAID, Internews Network.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11935
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду