Sattelecom презентував аплінк, з якого на AMOS 3 піднімає канали групи «Інтер»

7 Жовтня 2010
18037
7 Жовтня 2010
18:58

Sattelecom презентував аплінк, з якого на AMOS 3 піднімає канали групи «Інтер»

18037
Sattelecom презентував аплінк, з якого на AMOS 3 піднімає канали групи «Інтер»

6 жовтня відбулася офіційна перезентація наземної супутникової передавальної станції (аплінка) UKR-Sattelecom 001, з якого на супутник AMOS 3 піднімається сигнал українських телеканалів, у тому числі групи «Інтер». Аплінк належить компанії Sattelecom і розташований на базі кіностудії Film.UA.

 

За словами комерційного директора Sattelecom Андрія Медведя, компанія Sattelecom була заснована в листопаді 2008 року. «Понад рік у нас пішов на побудову наземної супутникової передавальної станції. Перший тестовий сигнал був відправлений на ізраїльський супутник AMOS 3 у вересні 2009 року, а в повному режимі станція почала функціонувати із січня 2010 року», - розповів він.

 

«Ми єдиний аплінк в Україні, який піднімає сигнал на AMOS 3», - наголосив у коментарі ТК директор Sattelecom Володимир Сальник.

 

Першими клієнтами Sattelecom стали всі телеканали медіагрупи «Інтер» («Інтер», «Інтер+», НТН, Enter Film, Enter Music, К1, К2, «MTV-Україна», «Мега»), яка торік перейшла на AMOS 3. «Контракт з групою "Інтер" підписаний минулого року на п'ять років», - зазначив Володимир Сальник.

 

У 2010 році додалися український телеканал «Гамма» та російський «РТР-Планета». «"РТР-Планета" ми почали піднімати наприкінці серпня. Ми робимо перепідйом сигналу з російського супутника на AMOS 3. При цьому зараз у тестовому режимі вставляємо рекламу», - зазначив пан Сальник.

 

 

Таким чином, зараз станція передає сигнал 11 телеканалів. За словами технічного директора Sattelecom Романа Братчика, нинішні потужності дозволяють піднімати на супутник 12 телеканалів у гарній якості.

 

«Ми використовуємо стандарт DVB-S, займаємо смугу 36 МГц. У подальшому, якщо буде розвиток станції, матимемо можливість розширитися: або побудувати аплінк з аналогічними параметрами, або вийти в стандарті DVB-S2. Це дозволить збільшити кількість каналів, у MPEG-2 це може бути 20 каналів, MPEG-4 - 44 канали або 11 каналів HD-якості», - зазначив пан Братчик.

 

Спроектовано і встановлено антенне поле виробництва компанії «Ромсат» для двох антен діаметром 3,7 метрів (наразі встановлена одна), а узгоджений проект дає можливість у подальшому встановити ще дві антени (5,6 м і 6,3 м). Антена виготовлена компанією Andrew, обладнання з обробки телевізійного сигналу - корпорацією Harmonic.

 

«Ми маємо два канали (один - резервний) оптиковолоконного зв'язку з Дорогожицької, 10, до Закревського, 22. Кожна лінія може доставляти сигнал 32-х каналів стандартної чіткості. Також у нас побудована оптиковолоконна лінія зв'язку з апаратною "Воля-кабель" на Райдужній, 27. І ми напряму наші канали віддаємо в їхні IP-потоки», - зазначив Володимир Сальник.

 

 

На презентації пан Сальник також озвучив плани зі створення власної DTH-платформи. «Наші переваги дають нам можливість для створення повноцінної DTH-платформи. Ми зараз залучаємо до співпраці українські канали. Коли наберемо певну кількість, створимо платформу», - сказав він у коментарі ТК, однак відмовився назвати телеканали, з якими тривають переговори.

 

Нагадаємо, віце-президент з продажів у країнах СНД компанії Spacecom (оператор супутників AMOS) Юда Амір, коментуючи перехід групи «Інтер» на AMOS 3, казав, що «Інтер» піднімається з власного аплінка, який нещодавно збудував. Нині з'ясувалося, що це аплінк компанії Sattelecom.

 

Нагадаємо, що в Україні ще дві наземні супутникові передавальні станції піднімають сигнал українських телеканалів на супутник AMOS 2. Це аплінк СТБ (телеканали СТБ, ICTV, М1, М2, QTV, ТОНІС, «24», Перший діловий) і Концерну РРТ («1+1», «2+2», «Сіті», УНІАН-ТБ, ТВі, ТРК «Київ», OTV і UBR).

 

Навесні 2010 року свій телепорт у Києві презентувала компанія Sirius.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18037
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мар'яна Закусило
4950 дн. тому
Шановний $$$, ми писали аналогічну новину і про відкриття телепорту Sirius http://www.telekritika.ua/news/2010-04-15/52347 Нам така інформація видається важливою, тим паче, що до офіційної презентації детальної інформації про аплінк, з якого піднімається група Інтер, не було
$$$
4950 дн. тому
ТК, а сколько стоит, чтоб вот так - без пометки про рекламу?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду