detector.media
10.10.2009 20:38
На конференції КНМП проголосували за Юрія Луканова та означили програму діяльності

Юрія Луканова переобрали головою комітету Київської незалежної медіа-профспілки. Відповідне рішення ухвалили 10 жовтня на звітно-виборній конференції КНМП.

 

Змін зазнав склад комітету організації. Відтепер до нього входять Михайлина Скорик, Остап Кривдик, Юка Гаврилова, Андрій Яніцький, Віталій Мороз, Михайло Глуховський. Поза діяльністю комітету нині Тетяна Якубович, Юрій Михайлевич та Сергій Швець.

 

Оновлена ревізійна комісія відтепер діятиме під керівництвом Юрія Шеляженка та у складі Павла Булгака і Василя Натоки.

 

Позитивної думки про головне кадрове призначення екс-керівник та член комітету КНМП Михайлина Скорик: «КНМП очолила людина, яка добре себе зарекомендувала та освоїла роботу».

 

Коментуючи новий склад комітету пані Скорик зауважила, що у до нього, на жаль, не увійшли представники телеканалів.

 

Іншої думки щодо призначення пана Луканова Юрій Михайлович, який входив до складу попереднього комітету КНМП і сам претендував на посаду голови комітету медіа-профспілки. Він розповів ТК, що відтепер підтримуватиме Всеукраїнську незалежну медіа-профспілку. «Осередки лишають КНМП і переходять до НМПУ. Тепер Луканов лишиться сам і почнеться масовий відтік людей до Романа Скрипіна. Він зараз неофіційно займається переманюванням людей з київської у всеукраїнську профспілку і створенням на її базі місцевої київської організації. І я йому активно допомагатиму», - пообіцяв пан Михайлович.

 

Він переконаний, що київська профспілка виконує свою місію лише частково. «Напередодні виборів КНМП має боротись проти цензури власників ЗМІ. Натомість журналісти не отримують реального бойового захисту, тому що з керівництвом каналів потрібно не домовлятись, а в агресивній формі змушувати дбати про свободу слова. Луканов на прикладі конфлікту у НТКУ довів, що на це нездатний», - заявив Юрій Михайлевич.

 

Під час конференції пан Луканов оприлюднив програму діяльності КНМП на 2009-2010 роки.

 

Першочерговим завданням він назвав створення кредитної спілки. «Від коштів, які на підтримку профспілки надала одна з партій, у нас лишилося 150 тисяч гривень, - розповів ТК Юрій Луканов, - Але ми ці гроші роздавали направо і наліво, допомагаючи журналістам, і не завжди керуючись потребами КНМП. Та дбайливий господар думає, не стільки як фінанси витратити, а як їх примножити». На думку пана Луканова, кредитна спілка має розробляти механізми збільшення коштів, що використовуватимуться для допомоги журналістам. «Йдеться вже не про звичайну допомогу, адже профспілка не є фондом соціального забезпечення. Це буде допомога, яка віддаватиметься під низькі пільгові проценти, як у кредитних спілках при Києво-Могилянській академії та Київському Національному університеті імені Тараса Шевченка», - зазначив Юрій Луканов. За його словами такий фінансовий розподіл за умов ретельного контролю є доволі ефективним.

 

Також Юрій Луканов планує створити спілки юристів при КНМП. «У нас зараз є троє найактивніших фахівців з права, які діють незалежно. І вважаю, що їх діяльність була б ефективнішою, якби вони об'єднались формально чи неформально в якусь організацію при профспілці. Тим більше, що зараз ми отримали гранд U-Media на підтримку журналістів під час передвиборчої компанії. І я би хотів залучити до цієї роботи всіх наших юристів», - зазначив пан Луканов. Головним претендентом на посаду координатора юридичних спілок він вважає Романа Головенка.

 

Він переконаний у необхідності організації об'єднання друзів журналістів та, власне, профспілки, до якого увійдуть політики, урядовці та науковці. Втім, щодо конкретної форми організації голова КНМП ще не визначився. «Раніше ми зі своїми друзями та прихильниками у владі, уряді, які могли би підтримувати профспілку, майже не співпрацювали. І тепер хочемо ініціювати цю роботу, щоб відродити неформальні зв'язки і розвинути їх у якийсь формальний характер», - розповів пан Луканов.

 

Окрім цього пан Луканов планує реформувати КНМП з метою розширити вплив організації на інші регіони України.

 

Рішуче розкритикував програму пана Луканова Юрій Михайлович. Зокрема, створення кредитної спілки він назвав аферою: «Люди хочуть робити на КНМП гроші. Грубо кажучи це фінансова піраміда. Не може медійна профспілка так заробляти».

 

Пані Скорик бачить позитивні перспективи для київської медіа-профспілки у співпраці з всеукраїнською незалежною медіа-профспілкою. За її словами, посилення взаємодії КНМП з НМПУ має полягати у поглибленні комунікацій з регіональними представниками профспілки.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY