УТР запустила новини англійською мовою

5 Жовтня 2009
2993
5 Жовтня 2009
12:13

УТР запустила новини англійською мовою

2993
УТР запустила новини англійською мовою

Державна телерадіокомпанія «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"» (УТР) почала транслювати випуски інформаційної програми «Пульс» англійською мовою. Проект англомовних новин на державній телекомпанії в Україні реалізується вперше, повідомляє Державний комітет телебачення та радіомовлення.

 

Як розповів ТК віце-президент УТР Володимир Земляний, випуски «Пульсу» англійською почали виходити з 28 вересня по буднях о 23:00 з повтором о 10:00. По неділях о 19:00 виходить підсумкова півгодинна програма «Пульс - тиждень».

 

Ведучою англомовних новин і підсумкової програми стала Юлія Татарченко - випускниця Київського національного лінгвістичного університету, яка раніше вела «Пульс» українською мовою та була журналістом новин. «А випусковими редакторами до нас прийшли працювати англомовні фахівці Всесвітньої служби "Радіо Україна"», - додав Володимир Земляний.

 

Водночас УТР продовжує цілодобово транслювати в рухомому рядку новини агентства «Укрінформ» англійською мовою.

 

Крім цього, УТР працює над запуском англомовних програм «Європейське тяжіння» - про проблеми та перспективи європейської інтеграції, «Подія дня», «Відкрий для себе Україну» та «Україна: Євро-2012. Футбольні діалоги». За словами Володимира Земляного, поки що є технічні труднощі із забезпеченням оперативного дубляжу гостьових студій. Однак на початку нового року УТР розраховує запустити хоча б один із цих проектів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2993
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду