КРУ знайшло у Всесвітній службі «УТР» порушень на суму понад 400 тисяч гривень

10 Жовтня 2008
1562
10 Жовтня 2008
16:49

КРУ знайшло у Всесвітній службі «УТР» порушень на суму понад 400 тисяч гривень

1562
КРУ знайшло у Всесвітній службі «УТР» порушень на суму понад 400 тисяч гривень
Контрольно-ревізійне управління в місті Києві завершило ревізію фінансово-господарської діяльності Державної телерадіокомпанії Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення» за період з 2006-го по 01.07.2008 року, якою встановлено порушень на загальну суму 409,59 тис. гривень. Про це ідеться в повідомленні прес-служби КРУ.
 
Зокрема ревізією встановлено, що компанія «використовувала автотранспорт у вихідні та святкові дні без затвердженого відповідно до законодавства порядку його використання, що призвело до зайвого витрачання 328,97 тис. грн. бюджетних коштів», «без потрібних обґрунтувань нараховувала премії членам тендерного комітету (13,67 тис. грн.)»,  а також «виплачувала надбавки і премії працівникам, взятим на роботу за сумісництвом (12,08 тис. грн.)» тощо.
 
«Незважаючи на те, що ліцензією Телерадіокомпанії визначено оператора зв’язку - ДП „Укркосмос”, останньою здійснено підключення до іншого оператора (ТОВ Фірма „Екран”), що стало причиною безпідставного витрачання бюджетних коштів у розмірі 8,8 тис. гривень», –  повідомляє КРУ.
 
За допущене порушення бюджетного законодавства КРУ в місті Києві видало розпорядження про зупинення операцій з бюджетними коштами на рахунках УТР, відкритих в органах Державного казначейства України. За результатами ревізії чотирьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності. Матеріали ревізій передано до прокуратури Шевченківського району міста Києва.
 
«Детектор медіа» намагається отримати коментар УТР, однак поки що відповідь компанії така: президент УТР Василь Юричко перебуває у відрядженні і зможе прокоментувати повідомлення КРУ не раніше, ніж за тиждень.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1562
Теги:
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир Присіченко
5684 дн. тому
Канал "УТР" дивляться через Інтернет у 112 країнах світу! Спасибі. Звинувачення КРУ безпідставні.
Леон
5684 дн. тому
КРУ виконало замовлення ворогів "УТР"
антиенакиево
5685 дн. тому
Когда донецкие охомутали нищее УТР, они и там нашли что украть
дмитрий харьков
5685 дн. тому
"утр" -отстой который никто не смотрит их воовще можно ликвидировать
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду