УТР припинила мовлення на Австралію, а бюджет телерадіокомпанії 2009 року зменшено на 2 млн. грн.

25 Березня 2009
2129
25 Березня 2009
08:16

УТР припинила мовлення на Австралію, а бюджет телерадіокомпанії 2009 року зменшено на 2 млн. грн.

2129
УТР припинила мовлення на Австралію, а бюджет телерадіокомпанії 2009 року зменшено на 2 млн. грн.

Державна телерадіокомпанія «Всесвітня служба "Українське телебачення і радіомовлення"» припинила мовлення на територію Австралії та Нової Зеландії. Про це ТК повідомив т. в. о. голови Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення Анатолій Мураховський, пояснивши це скороченням бюджетного фінансування Держкомтелерадіо на 2009 рік. Загалом з державного бюджету на фінансування ДТРК «Всесвітня служба "УТР"» у 2009 році передбачено на 2 млн. гривень менше, ніж торік. 

Як розповів ТК в. о. президента ДТРК «Всесвітня служба "УТР"» Володимир Земляний, напрям мовлення на Австралію та Нову Зеландію був відкритий у листопаді 2008 року, коли після засідання РНБО України на виконання указу Президента про розширення мовлення за кордоном і створення позитивного іміджу України та розпоряджень Кабміну з державного бюджету були виділені додаткові кошти. «УТР» планувала продовжити трансляції на новий регіон і 2009 року, однак з 1 лютого у зв'язку з відсутністю планових коштів змушена була закрити цей напрям. 

За словами пана Земляного, для покриття сигналом Австралії й Нової Зеландії «УТР» цього року потрібно ще майже 2,5 млн. гривень. Однак на 2009 рік з державним підприємством «Укркосмос» укладено угоди на супутникове мовлення на Євразію й Північну Америку, а також на інтернет-мовлення. «Угоди уклали на весь рік. Але в них передбачено, що на цілий рік фінансування вистачить лише на Євразію, а на Північну Америку коштів достатньо лише на 7 місяців, на інтернет-мовлення - на 8 місяців. Тож ми подали свої розрахунки до Держкомтелерадіо, який звернувся до Кабміну з проханням виділити додаткові кошти», - зазначив Володимир Земляний. 

Торік на потреби мовлення «УТР» з бюджету було виділено 5,1 млн. гривень, цього року - 5,3 млн. гривень. «Проте на повноцінне мовлення 2009 року "УТР" потрібно близько 10 млн. гривень. Це, по-перше, пов'язано зі зростанням курсу американського долара, а в контрактах "Укркосмосу" значною є валютна складова. По-друге, варто врахувати інфляцію на рівні 23% минулого року, плюс прогнозовані цьогорічні 9%», - наголосив в. о. президента «УТР». 

Частково у фінансуванні «УТР» скорочені видатки на виробництво. Так, 2009 року взагалі не передбачено коштів на відрядження, а транспортні витрати скорочено на дві третини. Водночас на оренду приміщень та зарплати співробітникам кошти передбачені практично в таких самих обсягах, що й торік. Відтак, скорочень штату на «УТР» не буде, запевняє Володимир Земляний. 330 співробітників телерадіокомпанії забезпечують 24-годинне мовлення каналу та виготовляють 4 години власних програм на добу. Зокрема 14 березня «УТР» власними зусиллями провела 12-годинний телемарафон, присвячений «Євро-2012» з гостями в студії та прямими включеннями з українських міст-учасників чемпіонату та з Польщі. 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2129
Теги:
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Влад
5521 дн. тому
Это убожество УТР стыдно показывать не то что на Европу, но и на Австралию. Так что все верно. Кризис расставляет всё по местам. И всё и всех.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду