Ліцензії УТР перейшли до Мультимедійної платформи іномовлення України

Ліцензії УТР перейшли до Мультимедійної платформи іномовлення України

23 Січня 2017
2761
23 Січня 2017
13:49

Ліцензії УТР перейшли до Мультимедійної платформи іномовлення України

2761
Ліцензії державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба “Українське телебачення і радіомовлення”» (УТР), яка перебуває в процесі ліквідації, перейшли до державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України».
Ліцензії УТР перейшли до Мультимедійної платформи іномовлення України
Ліцензії УТР перейшли до Мультимедійної платформи іномовлення України

Відповідні рішення ухвалила 19 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Нацрада переоформила дві ліцензії ДТРК «Всесвітня служба УТР» у зв’язку з ліквідацією компанії шляхом передачі цих ліцензій ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України». Йдеться про ліцензії на супутникове мовлення телеканалу UATV на територію Північної Америки із супутника Galaxy 19, а також на територію України, Європи та Близького Сходу із супутника Amos-3 і на територію Євразії із супутника Azerspace-1. Одна ліцензія діє до січня 2019 року, друга – до грудня 2023 року.

Раніше, 18 жовтня 2016 року, ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» стала ліцензіатом Нацради. Регулятор видав їй ліцензію на супутникове мовлення телеканалу UATV на територію Європи із супутника Hotbird-13. 19 січня Нацрада переоформила цю ліцензію у зв’язку зі зміною супутникового оператора: замість ДП «Укркосмос» сигнал UATV на Hotbird-13 підніматиме ТОВ «Космонова».

ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» належить Міністерству інформаційної політики України, генеральним директором підприємства є Людмила Березовська. До редакційної ради входять: Ганна Куляс, Дар’я Вершиленко, Олесь Чередниченко, Сергій Попов, Марина Борисенко і Віталій Лавренко. Студія іномовлення розташована в Києві за адресою: провул. Куренівський, 19/5, але саме підприємство зареєстроване за адресою: вул. Хрещатик, 26.

Програмна концепція телеканалу UATV передбачає цілодобове мовлення, з якого 23 години на добу – національний продукт (у тому числі 16 годин – власного виробництва), а 1 година – іноземний продукт. Формат каналу – інформаційно-культурологічний (щонайменше 10 з половиною годин на добу інформаційно-аналітичних і публіцистичних програм, по 5 годин – культурно-мистецьких і науково-просвітницьких, 2 години – розважальних).

Нагадаємо, на початку 2016 року відповідно до закону «Про систему іномовлення України» було створено ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» на базі ДТРК «Всесвітня служба УТР». У квітні генеральним директором ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» була призначена Людмила Березовська, до того – старт-продюсер 5-го каналу.

За законом система державного іномовлення крім «Мультимедійної платформи іномовлення України» включає також і державне інформаційне агентство «Укрінформ».

На початку 2017 року розпочався процес ліквідації ДТРК «Всесвітня служба УТР». Раніше заступник міністра інформполітики Артем Біденко повідомив «Детектору медіа», що процес ліквідації УТР триватиме кілька місяців – можливо, рік. Керівник іномовлення Людмила Березовська повідомила «Детектору медіа», що більша частина колективу УТР вже перейшли в Мультимедійну платформу іномовлення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2761
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду