Юрій Макаров та «Український тиждень»: авторський підхід у журналістиці та сучасна українська карикатура

6 Листопада 2007
47794
6 Листопада 2007
15:54

Юрій Макаров та «Український тиждень»: авторський підхід у журналістиці та сучасна українська карикатура

47794
Репортаж із презентації нового тижневика.
Юрій Макаров та «Український тиждень»: авторський підхід у журналістиці та сучасна українська карикатура
Когорта українських суспільно-політичних тижневиків поповнилася ще одним виданням – відтепер щоп’ятниці запитуйте «Український тиждень», перший номер якого вийшов 2 листопада 2007 року. Особливістю 82-сторінкового «журналу для вдумливого читання, а не гортання» мусить стати заанґажованість у тому, що стосується національного інтересу та національної ідентичності, а також авторський підхід у журналістиці.
 
Головним редактором журналу став відомий журналіст і телеведучий Юрій Макаров («Документ» на «1+1»), тож він і презентував проект, який реалізується спільно з австрійською компанією ECEM Media GmbH.
 
 
Патрик Бос, ECEMMediaGmbH: «Макаров переконав нас: в Україні є ніша для серйозного авторського суспільно-політичного журналу»
 
На вечірці з цієї нагоди, що пройшла 5 листопада у Центрі сучасного мистецтва при Києво-Могилянській академії, гостей розважали надгучні композиції Яремчук-джаз-тріо та пристрасно-ніжні співи Наталії Половинки.
 
 
Наталія Половинка: «Ой, давно давно в матінки була…»
 
Своєрідну атмосферу дійства створювали карикатури – виставка обсягом понад 100 робіт (чи не найбільша за останні 5 років), яка згодом поїде в тур містами України – до Львова, Івано-Франківська, Чернівців, Чернігова, Харкова, Полтави, Кіровограда, Запоріжжя, Дніпропетровська, Херсона й Одеси.
 
 
Олександру Ірванцю карикатури припали до душі
 
Крім того, організатори презентували спецвипуск «Українського тижня» за мотивами виставки під назвою «Сучасна українська карикатура». До нього увійшли роботи відомих українських карикатуристів Володимира Казаневського, Олексія Кустовського, Василя Вознюка, Олени Уранової та Сергія Рябоконя, Дмитра Скаженика, Ігоря Лук’янченка, Марини Туровської, Юрія Кособукіна та Віктора Кудіна, що публікувалися у вітчизняних виданнях, зокрема у «Телекритиці», «Дзеркалі тижня», «Подробностях» та інших.
 
 
Ігор Лук’янченко пропонує «легалізувати корупційну діяльність і доходи від неї направити на соціальні потреби»
 
Власне, карикатури мають стати брендовим елементом «Українського тижня», адже, за словами Юрія Макарова, «відома в усьому світі київська карикатуристська школа справді є вітчизняним надбанням, якого сьогодні чомусь не культивують у жодному з українських журналів».

 

 

Ольга Герасим’юк та Юрко Покальчук обговорюють перше число нового тижневика. За ними – суворий профіль постійного автора «ТК» Андрія Кокотюхи
 
Основною відміною нового тижневика має стати незацикленість на мейнстримових питаннях. Як зазначено у прес-релізі, місією «Українського тижня» є інформаційний супровід народження нового українського суспільства, процесу його само ідентифікації. Свого читача видавці нового тижневика бачать так: він поділяє європейські цінності, такі як демократія та лібералізм, проте є завжди відкритим до діалогу.
 
 

Від цінностей – до коштовностей: корона для Юрія Макарова від Анни Безулик

 

Режисер Сергій Проскурня і шеф-редактор "ТК" Наталія Лигачова

 

Художник Сергій Поярков

 
Як підкреслив коронований редактор журналу, видання буде відкритим для широкого кола авторів.
 
Фото Сергія Старостенка
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
47794
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ірині
5980 дн. тому
Ні, не буде. Судячи з першого номера, повне гівно, як і тусовка
Ірина
5985 дн. тому
А все хочеться вірити, що буде пристойний журнал. Так само, як вірили колись у ПІК. Хай у Тижня буде краща доля! Перший номер сподобався. Це щось не дуже схоже на інших. Чи то мені так би хотілося...
VVxW
5986 дн. тому
ПІКне цей Тиждень, і закриється. Ви подивіться, що за коло тут зібралося - всі, чий час вже збіг
http://www.poizdka.com.ua
5987 дн. тому
це все називається тусовка для "студії 1+1"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду