detector.media
15.09.2009 18:43
Юрій Макаров залишає посаду шеф-редактора «Українського тижня»
Юрій Макаров залишає посаду шеф-редактора «Українського тижня»

Юрій Макаров іде з посади шеф-редактора «Українського тижня», залишаючись при цьому колумністом журналу та членом його редакційної ради. Цю інформацію пан Макаров підтвердив ТК особисто.

 

За його словами, таке рішення не є наслідком якихось конфліктів чи протиріч - воно є результатом особистої «внутрішньої еволюції».

 

Причинами, які спонукали до такого кроку, Юрій Макаров назвав невизначеність обов'язків шеф-редактора та відсутність чіткого розподілу повноважень між шеф-редактором та головним редактором видання, а також власне перевантаження іншими проектами - зокрема, телепрограмою «Культурний фронт» (Перший національний), документальним серіалом, який він готує до зйомок, та літературною творчістю.

 

ТК поспілкувалася з Юрієм Макаровим через годину після того, як він оголосив редакції про своє рішення.

 

- Коли з'ясовували стратегію журналу, мені було цілком зрозуміло, в чому полягає функція шеф-редактора, але нині мої обов'язки, по суті, зводяться до дублювання функцій головного редактора. Звісно, я би міг у такому стані проіснувати як завгодно довго, спочиваючи на лаврах, але... По-перше, я маю багато інших проектів, які потребують мого часу. По-друге, займаючись цими проектами, я почуваюся, м'яко кажучи, не зовсім затишно, бо з'являюся в редакції на кілька годин на день, а Сергій Литвиненко - надзвичайно адекватна людина і талановитий головний редактор - проводить там дні і ночі.

 

- Ви сказали, що залишили менеджерську посаду заради інших проектів. Уточніть, будь ласка, яких саме.

- По-перше, це «Культурний фронт» на Першому національному, де працюю лише я сам і ще режисер на півставки. Цього критично мало, але такими є зараз умови роботи. До того ж я маю розпочати ще один телепроект. Поки я не можу говорити, про що йдеться, завважу лише, що це документальний серіал. У якийсь момент  зрозумів, що не можу взятися за цей проект, бо мені на нього не вистачає взагалі нічого - ані часу, ані нервів, ані адекватності, ані здоров'я. І лише зрозумівши, що потягну ще пару днів - і він лусне, я спитав себе, що я взагалі роблю в цьому житті. Ну і є ще й третій проект - я завершую повість. Це знову буде пригодницька річ, але трохи серйозніша за мій «Культурний шар». Називатиметься вона «Геній місця». Я вже майже на виході, і мені важливо це дописати. Тож бачите, питання пріоритетів стало надто гостро.

 

- Хто тепер буде шеф-редактором «Українського тижня»?

- Вам це варто запитати не в мене, а в журналі. Але мені здається, цю посаду має бути ліквідовано.

 

P.S. ТК зв'язалася з Романом Цуприком, представником інвестора та головою редакційної ради УТ, проте пан Цуприк сказав, що наразі не готовий коментувати. У прес-службі УТ пообіцяли найближчим часом надіслати офіційне повідомлення щодо кадрових змін в редакції.

 

Фото - http://www.prostobank.ua/

 

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY