detector.media
06.08.2009 14:22
iVOX: Інтернет відбирає третину споживачів у традиційних медіа

Близько третини українських споживачів медіа, отримавши можливість використовувати інтернет, почали витрачати менше часу на традиційні ЗМІ. Про це свідчать результати онлайн-опитування понад 2 тисяч респондентів щодо використання інтернету в Україні, проведеного компанією iVOX у червні.

 

Зокрема 35 % респондентів зазначили, що стали набагато менше слухати радіо, 27,9 % - стали менше переглядати телепрограми, 24,1 % - стали набагато менше часу приділяти читанню журналів, а 18,5% - книжок. Водночас для певного проценту респондентів час, який приділявся традиційним медіа, не зменшився. Знайшлись навіть такі, які навпаки почали приділяти більше уваги традиційним медіа з появою інтернету.

 

Респондентам ставили запитання «Після того, як Ви почали користуватись Інтернетом, скільки часу Ви почали витрачати на...»:

 

 

 

Як свідчать результати опитування, при визначенні довіри до інформації, що отримується через інтернет, користувачі головним чином керуються характером відповідної інформації, про що сказали половина респондентів. У цілому рівень довіри до інтернету суттєво перевищує рівень недовіри: довіряють 46%, а не довіряють лише 5% респондентів.

 

Респондентам ставили запитання «Наскільки Ви довіряєте тій інформації, яку Ви отримуєте шляхом використання Інтернет?»:

 

 

 

Якщо ж говорити про оцінку об'єктивності інтернету як ЗМІ, респонденти схиляються до думки, що або інтернет-ЗМІ так само об'єктивні, як і традиційні ЗМІ (такий варіант відповіді відзначили 33% респондентів), або є навіть більш об'єктивними (цієї думки дотримуються 39% респондентів ). І тільки 11% опитаних вважають традиційні ЗМІ (газети, телебачення та інше) більш об'єктивними.

 

Респондентам ставили запитання «Якщо порівнювати традиційні ЗМІ (газети, телебачення та інше) та інтернет-ЗМІ, то, на Вашу думку...»:

 

 

 

У дослідженні також вивчалося використання інтернету як засобу комунікації, зокрема спілкування через соціальні мережі, значення інтернету в житті користувачів, кількість часу, яку респонденти приділяють світовій мережі та найпопулярніші послуги, якими вони користуються онлайн.

 

Довідка:

iVOX -  незалежне бюро досліджень, що спеціалізується на проведенні онлайн-досліджень на базі панелі iVOX, а також використовуючи бази респондентів, надані клієнтами. Опитування проводяться за допомогою дослідницької онлайн-платформи Socratos і спеціальної методології.  iVOX працює в Бельгії з 2004 року і з 2008 року в Україні, проводячи дослідження для клієнтів з FMCG і фінансового сектору, комунікаційних і консалтингових агенції, урядів, університетів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY