Руперт Мердок запускає сайт Sunday Times із платним доступом

4 Серпня 2009
20237
4 Серпня 2009
15:28

Руперт Мердок запускає сайт Sunday Times із платним доступом

20237
Руперт Мердок запускає сайт Sunday Times із платним доступом

Газета The Sunday Times, що належить корпорації медіамагната Руперта Мердока News Corporation, отримає власний сайт. Доступ до нього, повідомляє Financial Times, буде платним.

 

Це буде перший випадок у Великобританії, коли недільний випуск матиме власний сайт, і при цьому платний. Зазвичай недільні випуски присутні в інтернеті на ресурсі свого «материнського» щоденного видання (у даному випадку - The Times) і мають вільний доступ. Sunday Times розраховує на певну кількість передплатників електронної версії, оскільки вона міститиме багато ексклюзивних матеріалів.

 

У травні Руперт Мердок оголосив, що шукатиме різні моделі платного доступу до британських інтернет-ресурсів своєї корпорації.

 

За повідомленням Mediaweek, у США число передплатників електронних видань, зокрема журналів, постійно зростає. 2007 року їх налічувалося близько 500 тис., розподілених поміж 56 журналів. А вже наприкінці 2008 року передплатників цифрових версій мали вже 110 журналів, при цьому кількість таких передплатників зросла до 1 млн. Найбільше користувачів мають електронні версії Giant, на другому місці - Cosmopolitan, що належить Hearst Magazines.

 

Американські газети також розвивають напрям платних електронних версій. У червні 2009 року таку версію заснувала газета USA Today. Проект мав стартувати 3 серпня.

 

Серед українських видань платний доступ до матеріалів на сайті має тижневик «Комментарии». Один місяць передплати тут коштує 30 грн.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20237
Читайте також
31.03.2010 16:59
Валентин Мальцев, «Частный корреспондент»
27 872
11.08.2009 11:06
для «Детектор медіа»
34 225
29.07.2009 14:14
Богдан Червак, «Українська правда»
39 314
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду