Байден, Пукач і Кирило

3 Серпня 2009
27362
3 Серпня 2009
08:23

Байден, Пукач і Кирило

27362
Теми тижня в головних випусках новин українських телеканалів 20-26 липня 2009 року. Моніторинг.
Байден, Пукач і Кирило

20 липня (понеділок)

 

У понеділок канали мали різні думки щодо вибору основної теми. Президентське вето на нову редакцію бюджетного кодексу вважали темою дня Перший, «Інтер» і 5 канал. Ще цю тему давали «1+1», Новий і ICTV. «1+1» починав основний випуск із висвітлення візиту віце-президента США до України (цю тему висвітлювали всі канали). СТБ починав основний випуск з аварії 259 автівок у Німеччині (ще цю тему помітили Перший і «Інтер»). Тема цікава як своєрідний «рекорд», але явно не виглядає основною для цього інформаційного дня. До речі, весь випуск СТБ складається з тем другорядних і переважно закордонних, пропущено низку важливих внутрішніх тем. ICTV в основному випуску найперше розповідав про негоду, яка прийшла після спеки (більше про це ніхто з каналів не згадував). Новий канал і «Україна» починали основні випуски матеріалами про те, що в кримських горах знайшли хлопчика, який загубився два дні тому (інші канали про це не розповіли).

 

Про вето президента на новий бюджетний кодекс Перший, «1+1», Новий канал, 5 канал розповідають збалансовано: позицію президента озвучує в синхроні перший заступник глави Секретаріату, позицію Кабміну - також у синхроні - прем'єрка. «Інтер» та ICTV повноцінно подають лише позицію глави держави, синхрону Тимошенко, її оцінки президентського рішення не наводять. Явне порушення балансу думок. «Україна» й СТБ цієї теми не помітили взагалі.

 

Висвітлюючи візит віце-президента США до України, канали переважно повідомили суто протокольні моменти плюс суто дипломатичні (тобто абсолютно неконкретні) оцінки посла України в США Шамшура. Щоправда, при цьому вони по-різному подали план майбутніх зустрічей високого гостя в Україні. Крім цілком передбачуваних (за посадами) зустрічей із президентом, прем'єр-міністром і спікером парламенту, американський гість планував зустрітися де з ким із інших претендентів на президентську посаду на майбутніх виборах. Перший, «Інтер» і «Україна» сказали, що відбудуться зустрічі Байдена з Януковичем і Яценюком. «1+1» повідомив, що «віце-президент отримає можливість поспілкуватися з можливими претендентами на найвище крісло в державі». Новий згадав про зустрічі з «представниками ділових кіл», 5 канал - про зустріч «із лідером опозиції» (це, власне кажучи, з ким? Адже опозиція в Україні не є об'єднаним фронтом), а ICTV - про зустрічі з «лідерами політичних сил», а також що він «поспілкується з бізнесменами і представниками неурядових організацій». СТБ про план зустрічей не згадав взагалі. Отже, канали були на диво вибірковими в подачі цієї частини інформації.

 

Більш розгорнуто (крім протокольної інформації) подали візит Байдена на «1+1» - тут і сюжет про організацію безпеки гостя, і про столичні проблеми на дорогах, і глибокий бекґраундовий сюжет про самого Байдена. Більш-менш повноцінний бекґраунд подали також ICTV і 5 канал.

 

Дивним виглядає те, що на Новому, СТБ й ICTV вже в понеділок були розгорнуті матеріали про анонс візиту московського патріарха Кирила, який мав приїхати аж наступного понеділка. При цьому ICTV анонсував, що робитиме протягом тижня цілу серію матеріалів на цю тему.

 

На Першому каналі цього дня - явно замовне повідомлення про результати незрозумілого соціологічного опитування, за яким Янукович начебто має 30% симпатиків, Тимошенко - вдвічі менше, а Яценюк... відстає від неї лише на 2%. Порушено всі стандарти подачі соціологічної інформації, починаючи з повної недостовірності - опитування проводила якась анонімна «соціологічна фірма»! Не зазначено мінімально необхідних даних: хто проводив опитування і на чиє замовлення, яким було питання до опитаних, скільки людей і яких було опитано, яким був метод опитування і якою була статистична похибка.

 

На ICTV - черговий рекламний сюжет про справи фонду Віктора Пінчука.

 

21 липня (вівторок)

 

Теми дня: в Києві триває візит віце-президента США (головна тема у Першого, «1+1», «Інтера», 5-го каналу й «України», згадвали відповідно другою і третьою темою у своїх випусках ICTV і Новий канал, взагалі не згадав СТБ). СТБ почав випуск із теми найбільшого сонячного затемнення. Новий канал - із теми урядового прохання до президента скасувати рішення київської влади про підвищення комунальних тарифів (цю тему помітив і канал ICTV, щоправда, і Новий, і ICTV при цьому подали тему незбалансовано, але інші канали її взагалі проігнорували). ICTV почав випуск із надзвичайно соціально важливої теми про те, що найпрестижніші факультети українських вишів заполонили пільговики (дуже побіжно і лише відповідно до Київського держуніверситету цю тему зачепив «Інтер», інші канали її взагалі не помітили!). З інших тем канали (крім СТБ і Нового) подали думку генсека НАТО про те, що Україна не готова до вступу до цієї організації.

 

У висвітленні візиту Байдена всі канали подали основну тезу американського віце-президента, що перезавантаження (новомодний термін, підхоплений журналістами) відносин США із Росією не відбуватиметься за рахунок України. Нейтрально подали тему Перший і 5 канали.

 

В сюжеті Андрія Борця на «Інтері» - журналістські висновки: «Тему перезагрузки отношений Москвы и Вашингтона в Киеве затронули неспроста». Крім того - прихована оцінка (яка може мати замовний характер): «В планах на сегодня - также встреча с Арсением Яценюком. Накануне выборов вице-президент США захотел познакомиться со всеми основными кандидатами в президенты Украины». Немає жодних фактичних підстав вважати Яценюка основним кандидатом на цю посаду. Непрямо ж із журналістського тексту виходить саме такий висновок.

 

Так само, хоч і без явної прив'язки до особи Яценюка, було сказано і в підводці на Новому каналі: «Заступник Обами зустрівся з усіма, кого називають реальними претендентами у президенти України». В сюжеті Ольги Пирожко - журналістські оцінки і висновки: «Його називають людиною, якій найбільше довіряє Барак Обама»; «Слова доводять ділом»; «Одразу після зустрічі Байден і Ющенко усамітнюються. Говорять про майбутні відносини України та США (звідки це відомо? - Авт.). Для Києва ця тема болюча після візиту Барака Обами до Росії»; «Чітка важлива позиція - Сполучені Штати віддані Україні. Партнерство розвиватиметься».

 

Висновки - у студійному тексті на ICTV: «Візит знаковий, хоча не варто переоцінювати його вплив на передвиборчу кампанію, яка в Україні вже неофіційно стартувала. Із плану робочого візиту та геополітичного контексту можна сформулювати два головні завдання приїзду віце-президента: продемонструвати Києву його пріоритетне місце в списку стратегічних партнерів Вашингтона, не зважаючи на суттєве потепління відносин з Москвою, і познайомитися з головними претендентами на президентське крісло»; «Резонансних політичних заяв чи наслідків від приїзду Байдена чекати не слід»; «Найвірогідніше Америка, враховуючи сусідство України з Росією та Європою, сповідуватиме політику балансу». В сюжеті Олесі Комарницької: «Його називають "яструбом Обами" та "злим слідчим" Білого дому. Головний критик політики Росії Джозеф Байден сьогодні з робочим візитом в Україні. Та тут від нього не чекають жорстких зовнішньополітичних заяв, навпаки - обіцянок та підтримки».

 

Недостовірні (без чітких посилань) думки на каналі «Україна». В підводці Олени Кот: «Эксперты уверены: мистер Байден прощупывает почву перед визитом Барака Обамы. А также перед выборами нового украинского президента». Анонімність «експертів» означає приховування журналістського висновку. Висновки й оцінки, що базуються на порушенні достовірності, є в сюжеті Тетяни Бложко: «Перезагрузка в отношениях между Украиной и США не нужна. Поэтому Барак Обама в Киев не прилетел. Прислал свою правую руку Джозефа Байдена. Мистер Байден в Украине впервые. Но это не мешает ему хорошо знать регион. Его называют лучшим специалистом по международным отношениям с богатым политическим прошлым»; «Эксперты уверены: это не просто протокольные встречи. Байден прощупывает почву». І ще одна цікава журналістська оцінка: «С "киндер-сюрпризом" украинской политики Арсением Яценюком».

 

Але найбільш сміливими і категоричними були висновки журналістів на «1+1». У підводці до першого сюжету ведуча Наталія Мосейчук констатувала: «Недвозначні заяви «яструба Обами». Крім того, повна недостовірність дає підстави вважати, що і наступне речення підводки є висновком ведучої: «Ще до того, як віце-президент Сполучених Штатів завітав до Києва, оглядачі писали, що він відновлює дипломатичний баланс». Посилання на анонімних оглядачів є імітацією достовірності. Висновки й оцінки є і в наступному за підводкою сюжеті Ірини Павленок. Наприклад: «Джозеф Байден, друга людина у Білому домі, найвпливовіший знавець міжнародних відносин в американську істеблішменті, у Києві майже одразу після візиту президента Обами до Москви. Дипломатичною мовою це називається "сигнал", якою буде політика Білого дому по відношенню до України»; «На жорстку однозначність розраховували сьогодні і не лише у Києві»; «Безпека, гарантії цілісності та незалежності України - ці теми були ключовими під час переговорів на Банковій»; «Байден, відомий критичним поглядом на політику Росії, заявив те, що хотіли чути в Києві»; «Паперів не підписано, про антикризові гроші мова не йшла, але українські дипломати вважають сьогоднішній візит досягненням. Ющенко передав запрошення відвідати Україну президенту Обамі. Втім, імовірно господар Білого дому завітає до Києва вже наступного року, після президентських виборів в Україні». Дуже багато сміливих припущень, оцінок і висновків у журналістських текстах. Журналісти ТСН, по суті, виступають тут у ролі як мінімум експертів із міжнародної політики, а не журналістів новин.

 

З інших тем цього дня. «1+1» дав оцінки в повідомленні про заяву генсека НАТО: «Холодним душем на тлі інших заяв пролунали слова генсека Північноатлантичного альянсу Яапа де Хооп Схеффера. Україна до вступу до НАТО не готова, і в найближчому майбутньому навряд чи щось зміниться».

 

СТБ подав незбалансовану інформацію, чітко на користь кандидата в президенти Яценюка: «Сім інформаційних наметів "Фронт змін" конфіскували київські чиновники. За словами голови фонду Арсенія Яценюка, столична влада прислала працівників "Київблагоустрою", і вони зняли намети, аби завадити політикові спілкуватися з людьми. Очільники громадської організації переконують: їхні намети були встановленні законно. А столична влада навіть не пред'явила жодних документів на їхню конфіскацію.

Синхрон активіста: Мотивація влади в тому, щоб запобігти ініціативі, яка спрямована на зміни в цій країні, для мене очевидна. Вони хочуть залишитися на своїх місцях, і вони чітко розуміють, вони нервують з приводу двох речей: перша - це втрата влади, а друга - це відповідальність за той стан, до якого вони довели цю країну. І залучення громадян України для них є прямою загрозою».

 

«Україна» подала незбалансований за рахунок журналістських висновків сюжет про порт «Південний» (ознаки замовності сюжету): «Предприимчивыми Остапами Бендерами не иссякает одесская земля. На порту "Южный" отрабатывается новый метод теневой приватизации. Так считает руководство государственного предприятия, против которого выставили многомиллионный иск. И готовят новые. Если суд примет решение в пользу истца, порт обанкротится. Пикеты портовиков теперь каждодневное событие в городе Южный». Кінцівка сюжету: «Теперь, - уверено руководство "Южного", - в порту испытывают новую схему теневой приватизации».

 

22 липня (середа)

 

Рідкісний випадок - усі канали були одностайними у визначенні основної теми дня - арешт головного підозрюваного у вбивстві Ґонґадзе екс-генерала МВС Пукача.

 

Крім того, канали висвітлили другий і останній день візиту віце-президента США до України (крім СТБ). Перший і «1+1» повідомили, що військові Чорноморського флоту знову без дозволу перевозили Севастополем військові вантажі. Щоправда, обидва канали подали інформацію незбалансовано - без коментарів російської сторони. СТБ, ICTV, 5 канал і «Україна» повідомили про плани візиту в Україну московського патріарха Кирила і реакцію на це Київського патріархату.

 

Новину про затримання Пукача канали представили зі стандартним набором фактів, поданих зі слів заступника керівника СБУ Василя Грицака і Юрія Бойченка, речника Генпрокуратури. В реакціях на затримання всі канали подали думку Ющенка, і майже всі - думку Тимошенко (крім «Інтера»). «Інтер» і «Україна» навели також коментар удови загиблого журналіста Мирослави Ґонґадзе. Інші канали її коментарів не давали. У сюжетах було порушення стандарту - журналісти висловили власні судження й оцінки, переважно натякаючи на зв'язок арешту з майбутніми виборами. Так, у сюжеті Валентини Доброти («1+1») була така думка: «Олексій Пукач майже 6 років був недосяжним для слідства. І ось напередодні виборів під час нестабільної політичної ситуації та в день доленосного перебування в Україні віце-президента США гучне затримання...».

 

В сюжеті Таші Трофимової (Новий канал): «Хто замовив Ґонґадзе? Відповідь могли знати ті, хто віддавав накази. Тобто найвище міліцейське керівництво. Кравченко та Фере пішли з життя при загадкових обставинах. Пукач - ховався. Майже 7 років. І ось тепер він - найважливіший арештант у країні. Надто перед президентськими виборами».

 

Репортаж Ольги Калиновської (5 канал): «Але особистий контроль гаранта - це ще не запорука успішного завершення справи».

 

В репортажі Наталії Кравченко («Україна») ту ж думку подали коректно, з посиланням на Євгена Лауера, друга покійного Ґонґадзе: «Евгений Лауэр и в убийстве своего друга 9 лет назад, и в нынешнем задержании опального генерала вполне допускает элемент политтехнологий. Тогда хотели подставить Леонида Кучму, а теперь попиариться на расследовании убийства.

Синхрон: "Разворачивается президентская компания. Можно, опять таки, согласно теории заговора, сказать, что все готовится к тому, чтобы очернить кого-либо из кандидатов. Сказать, что Вася Пупкин - будущий кандидат - был одним из заказчиков».

 

Але завершує репортаж кореспондентка власними судженнями: «С пафосом и громкими речами открывали памятник Георгию Гонгадзе и всем погибшим журналистам в декабре 2008, а меньше чем через полгода о нем благополучно забыли. Может быть, спасти власти от амнезии, а памятник от разрушения поможет сам, явно того не желая, генерал Пукач».

 

По завершенню візиту Байдена канали подали інформацію в цілому коректно, крім деяких моментів. Оцінки і коментарі ведучої в студійній підводці «1+1»: «Сенсації не сталося. Віце-президент Сполучених Штатів вже прилетів до Грузії, а в Україні і далі гадають, з якою метою він приїжджав. Так чи інакше, про те, що насправді відбувається в Україні, і Вашингтоні робитимуть висновки саме зі слів Байдена. Від того, як ця людина відгукнеться про політичний український пейзаж, залежатиме зокрема як довго країна тупцюватиме біля дверей НАТО, і на боці кого з кандидатів в президенти зупиниться американський вибір».

 

Коментарі в сюжеті Лариси Задорожної («Інтер»): «Джозеф Байден уехал, но оставил много вопросов. Почему визит новой администрации Белого дома в Украину был после поездки в Россию? Почему прибыл второй по значимости человек, а не первый? ... Визита Барака Обамы скоро ожидать не стоит. Все из-за грядущих президентских выборов в стране и дипломатического кадрового голода... Никаких документов и договоренностей. Впрочем, их и не ожидали. Приезд Джозефа Байдена - это, скорее, визит поддержки. Новая администрация Белого дома дает понять: курс - прежний. США поддерживает Украину».

 

«1+1», «Інтер», Новий канал і ICTV повідомили про рішення Тимошенко готувати бюджет 2010 року на основі ветованого президентом бюджетного кодексу. Тут бракувало балансуючої думки від Ющенка чи його Секретаріату.

 

«Інтер» і ICTV навели думку лідера Партії регіонів Віктора Януковича про те, що опозиція продовжує наполягати на підвищенні прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати. ICTV при цьому висвітлив окремим репортажем відвідання Закарпаття кандидатом в президенти.

 

23 липня (четвер)

 

У четвер канали продовжили висвітлювати тему затримання Пукача. За основну цього дня вона правила у випусках Першого каналу, «Інтера», СТБ, 5-го каналу й «України». Переважно тема складалася з рішення Печерського райсуду про тримісячний арешт Пукача і з різного роду реакцій на арешт екс-генерала. Тему взагалі ніяк не розвинули Новий канал і ICTV.

 

Тут цікаво, які з реакцій представив кожний канал. Реакцію президента Ющенка - «1+1», ICTV, 5 канал. Реакцію екс-майора Мельниченка - «1+1», «Інтер», ICTV, 5 канал і «Україна». Реакцію Мирослави Ґонґадзе - 5 канал. Реакцію Литвина - «1+1», ICTV і 5-й. Реакцію Мороза - «1+1» і ICTV. Реакцію ПАРЄ - «Інтер» і 5 канал. Спростування адвокатом Пукача заяв СБУ - всі, крім Першого і Нового каналу. І лише «Інтер» подав заяву Тараса Чорновіла, який вимагав допитати Пукача в справі про загибель батька.

 

Лише 5 канал і «Україна» помітили, що цього дня страйкарі Херсонського комбайнового заводу перекрили міст через Дніпро (а це основна траса на Крим).

 

Інші теми дня: газова атака в Мелітополі, де людей отруїли токсичною речовиною в магазині. Новий канал і ICTV почали свої випуски з цієї теми, згадали про неї й «1+1», «Інтер» та СТБ.

 

Перший, «1+1», «Інтер» і 5 канал повідомили про те, що син кримського депутата Файнгольд у суді визнав свою провину в смерті мотоциклістки. Перший, «1+1», «Інтер» також повідомили про вибух у Києві - замах на директора школи. Більшість каналів цього дня (річниця минулорічної повені в західних областях) зробили сюжети про те, як долаються наслідки стихії.

 

СТБ, Новий і ICTV продовжили анонсувати приїзд патріарха Кирила. На Новому каналі і ICTV було незбалансовано подано заяву Сергія Тігіпка з критикою президента за ветування бюджетного кодексу.

 

24 липня (п'ятниця)

 

У п'ятницю думки щодо основної теми дня на каналах розділилися. Перший і 5 канали починали випуски з розблокування парламенту й ухвали нового закону про вибори президента (тему давали всі канали). «Інтер», Новий і ICTV починали випуски з матеріалів про висування Генпрокуратурою звинувачення екс-генералові Пукачу і спростування того, що Пукач назвав замовників убивства Ґонґадзе (інші канали давали цю тему другою-третьою). «1+1» головною темою дня поставив матеріал про лист екіпажу судна «Аріана», ще в травні захопленого піратами. СТБ - сюжетом про повернення з Таїланду Вікторії Мамонтової, ув'язненої там 9 років тому за наркотики. «Україна» - сюжетом про отруєння 18 дітей в оздоровчому центрі в Святогорську.

 

Схожі за ознаками (незбалансованість) на рекламні (на користь прем'єр-міністра) сюжети на «1+1», Новому і ICTV про відкриття урядової телефонної «гарячої лінії».

 

СТБ, Новий канал і ICTV продовжили анонсувати візит московського патріарха Кирила. Цього разу до них долучився й «Інтер».

 

25 липня (субота)

 

Головні теми суботи: на Першому, «Інтері», 5-му каналі й «Україні» - у великій автоаварії в Ростовській області загинули і постраждали й наші співвітчизники. «1+1» почав із Севастополя, де кримські козаки вивісили в горах російські прапори, натомість звідти пропав великий прапор України. ICTV почав свій суботній випуск із заяви Ющенка про єдину Українську православну церкву.

 

Багато журналістських суджень у студійних текстах ведучого «1+1» Віталія Гайдукевича: «Остання сцена у російській виставі "В Криму, як в себе вдома" - це історія з прапором... Якою була реакція правоохоронців - риторичне запитання»; «Заборони здається входять у звичку влади. Спочатку українцям влада заборонила зберігати порнографію, потім під табу потрапили азартні ігри всі без розбору. Згодом Україна стала єдиною країною світу, де не пустили до показу художній фільм "Бруно" і от чергова заборона. Верховна Рада пішла війною на пиво».

 

Відверті оцінки звучали і в прямому включенні з Севастополя кореспондента «1+1» Олександра Моторного: «Натомість, температура напруження, повірте мені, вище нікуди. Ідеологічна машина північного українського сусіда працює на максимальних обертах»; «Про те, що відсотків 80 місцевого населення мають водночас і український, і російський паспорти навіть говорити не варто. Це тут ніхто навіть не намагається приховувати. Але що найгірше, більшість українців, які тут живіть і мають українські паспорти, на своїх приватних будинках вивішують андріївські прапори та прапори військово-морського флоту ще Радянського Союзу»; «Дивна річ, але ті молоді люди - українців. І за паспортом, і за народженням. Зробити усе, аби не в кого і думки не залишилося, що Севастополь - місто українське, активно допомагають політики. Російські, що раптом сповістили про своє повернення, і українські, що затято обстоюють інтереси сусідньої держави на своїй рідній українській землі».

 

Крім того, «1+1» присвятив цілий сюжет Дню народження генерального прокурора Медведька. Також схожий на рекламний матеріал про винайдення нового «виду спорту» реабілітологом Євміновим.

 

 

У підсумку протягом тижня в ефірі телеканалів була низка матеріалів, які мають непрямі ознаки замовності:

 

Перший канал         1 матеріал

20.07 - президентські рейтинги кандидатів (недостовірно)

 

«1+1»                         3 матеріали

24.07 - відкриття урядової «гарячої лінії» (незбалансовано)

25.07 - день народження Генпрокурора

25.07 - новий «вид спорту» від Євмінова

 

«Інтер»                      2 матеріали

21.07 - візит Байдена (теза: Яценюк - основний кандидат)

22.07 - Янукович у Закарпатті

 

СТБ                           1 матеріал

21.07 - конфіскація агітаційних наметів Яценюка (незбалансовано)

 

Новий канал            3 матеріали

21.07 - візит Байдена (теза: Яценюк - основний кандидат)

23.07 - критика Тігіпка на ветування бюджетного кодексу (незбалансовано)

24.07 - відкриття урядової гарячої лінії (незбалансовано)

 

ICTV                          4 матеріали

20.07 - сюжет про фонд Пінчука (незбалансовано)

22.07 - Янукович у Закарпатті

23.07 - критика Тігіпка на ветування бюджетного кодексу (незбалансовано)

24.07 - відкриття урядової гарячої лінії (незбалансовано)

 

5 канал                      0 матеріалів

 

«Україна»                 1 матеріал

21.07 - приватизація порту «Південний» (незбалансовано)

 

Крім того, були також матеріали з іншими грубими порушеннями стандартів інформаційної журналістики:

 

Перший канал         1 матеріал

«1+1»                         8 матеріалів

«Інтер»                      6 матеріалів

СТБ                           0 матеріалів

Новий канал            4 матеріали

ICTV                          5 матеріалів

5 канал                      2 матеріали

«Україна»                 3 матеріали

 

Моніторинг здійснено в рамках проекту громадської організації Internews Network «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян», який «Детектор медіа» реалізує спільно з Інститутом масової інформації.

 

Фото з сайту - radiosvoboda.org

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27362
Читайте також
30.10.2009 11:13
Елена Геда, «Коммерсантъ-Украина»
35 102
10.08.2009 11:33
«Детектор медіа»
26 935
05.08.2009 14:46
Володимир Ференц, для «Детектор медіа»
34 403
04.08.2009 14:15
Вячеслав Пиховшек
, для «Главреда»
24 011
24.07.2009 15:33
«Детектор медіа»
12 487
13.07.2009 13:30
«Телекритика»
21 104
12.07.2009 09:04
Отар Довженко
28 888
05.07.2009 13:46
Отар Довженко
22 788
02.07.2009 17:20
Марина Бердичевська, для «Известий в Украине»
30 805
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Любов Марченко
5381 дн. тому
Сюжет про те, що "найпрестижніші виші заповнюють пільговики" в "Новинах" Першого національного" був 16! липня о 21.00. А ви пишете: "Крім ICTV інші канали цю соціально-важливу тему взагалі не помітили"! Ага, майже через тиждень.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду