Адвокат Пукача звинувачує Ющенка в політичному тиску на Генпрокуратуру

24 Липня 2009
9985
24 Липня 2009
13:54

Адвокат Пукача звинувачує Ющенка в політичному тиску на Генпрокуратуру

9985
Адвокат Пукача звинувачує Ющенка в політичному тиску на Генпрокуратуру

Колишній генерал-лейтенант Олексій Пукач не називав прізвищ замовників вбивства Ґонґадзе і не обіцяв показати, де знаходиться голова убитого. Про це заявив адвокат затриманого Сергій Осика на прес-конференції в Києві.

 

«Данных заявлений я не делал, фамилий не называл. Пока», - переказав адвокат слова Пукача.

 

 

Прохання Президента України Віктора Ющенка до Генерального прокурора про те, щоб його щоденно інформували про хід досудового слідства у справі про вбивство Георгія Ґонґадзе, адвокат Пукача вважає політичним тиском.

 

«Это свидетельствует о том, что у президента есть прямая заинтересованность. А он как президент страны не должен уделять больше внимания одному из тысяч резонансных дел, которые сейчас расследуются в Украине. Кроме того прокуратура - это независимый орган, и никто не имеет права вмешиваться  в работу следователя», - відповів Осика на  запитання ТК.

 

За словами адвоката, зараз Олексій Пукач перебуває у слідчому ізоляторі СБУ, і хоче там бути й надалі.

 

 

«Он не хочет другой меры пресечения, потому что ему негде жить в Киеве, он бомж. Условия в изоляторе пристойные. Передачи от родственников не принимают», - сказав Осика.

 

На єдиній зустрічі, яка відбулася в адвоката з Пукачем (під час судового розгляду в Печерському районному суді), затриманий розповів Сергію Осиці, що він останні декілька місяців свідомо вчиняв дії (приміром, телефонував особам, телефони яких прослуховуються), щоб його затримали. Зі слів Пукача, він прогнозував, що його мали затримати на три місяці раніше.

 

Сергій Осика повідомив, що він знову став адвокатом Пукача на прохання його родичів. Наразі він подав на оформлення документи, щоб його допустили до оперативно-слідчих дій та секретних матеріалів.

 

 

Окрім нього в Пукача є ще адвокат, наданий державою.

 

Як щойно повідомив УНІАН, генеральний прокурор Олександр Медведько сьогодні на прес-конференції розкритикував заступника голови СБУ Василя Грицака, який наступного дня після затримання Пукача оприлюднив деяку інформацію про свідчення, які надав затриманий слідчим Генпрокуратури.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Яни Новосьолової

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9985
Читайте також
11.03.2010 12:21
Олександр Народецький, «Радіо Свобода»
31 417
30.10.2009 11:13
Елена Геда, «Коммерсантъ-Украина»
35 101
03.08.2009 11:20
Олександра Примаченко, «Дзеркало тижня»
15 062
29.07.2009 16:28
Валерій Зайцев, УНІАН
15 447
29.07.2009 15:50
Александр Свириденко, Елена Геда, «Коммерсантъ»
16 050
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Л.Ч.
5392 дн. тому
Пукач відмовився від адвоката http://www.unian.net/ukr/news/news-328352.html
Л.Ч.
5394 дн. тому
Посмотрите в глаза этого адвоката.
Мозг
5395 дн. тому
Как они все надоели..
Олексій
5395 дн. тому
Дай Боже, щоб у нас усе населення так "бомжувало".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду