Пукач назвав замовників убивства й пообіцяв показати, де голова Ґонґадзе

22 Липня 2009
10088
22 Липня 2009
17:53

Пукач назвав замовників убивства й пообіцяв показати, де голова Ґонґадзе

10088
Пукач назвав замовників убивства й пообіцяв показати, де голова Ґонґадзе

Колишній начальник кримінальної розвідки Міністерства внутрішніх справ Олексій Пукач в ході слідства назвав замовників убивства Георгія Ґонґадзе та пообіцяв показати, де голова Георгія Ґонґадзе, повідомляє «Українська правда», посилаючись на заяву заступник голови СБУ Василя Грицака, яку він зробив на брифінгу 22 липня. Які саме прізвища назвав Пукач, Грицак не повідомив, посилаючись на таємницю слідства.

 

За його словами, Пукач підтвердив свою причетність до вбивства журналіста. «Він також повідомив, що це вбивство не було випадковим», - сказав Грицак. На запитання, чи означає це, що замовників немає серед живих, Грицак відповів: «Я би так не сказав. Можливо, є, а можливо - і немає».

 

Як відомо, Пукача затримали в Житомирській області у вівторок уночі після 6 років розшуку. Його обвинувачують у вбивстві Ґонґадзе

 

Як зазначив Грицак, найближчим часом Пукачу буде обрано запобіжний захід.

 

На питання, чому його допитували без адвоката, Грицак сказав, що Пукач сам дав згоду на це. Після короткої розмови він сам погодився давати свідчення і сказав, що захищатиме себе сам. «Він нас чекав», - зауважив Грицак.

 

Заступник голови СБУ додав, що перед допитом затриманого було обстежено й лікарі підтвердили, що він у задовільному стані.

 

Журналістам також продемонстрували відео, де людина, схожа на Пукача, підтверджує свою особу на оперативну камеру. На відміну від досить огрядного чоловіка, яким Пукача зафіксували камери під час затримання в 2003-му, зараз це худий чоловік із сивим волоссям і бородою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10088
Читайте також
30.10.2009 11:13
Елена Геда, «Коммерсантъ-Украина»
35 102
29.07.2009 16:28
Валерій Зайцев, УНІАН
15 448
29.07.2009 15:50
Александр Свириденко, Елена Геда, «Коммерсантъ»
16 051
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду