Кондратюк і Баграєв хочуть усунути протиріччя в законі «Про рекламу» й уточнити поняття «спеціалізовані видання»

6 Листопада 2009
19926
6 Листопада 2009
17:56

Кондратюк і Баграєв хочуть усунути протиріччя в законі «Про рекламу» й уточнити поняття «спеціалізовані видання»

19926
Кондратюк і Баграєв хочуть усунути протиріччя в законі «Про рекламу» й уточнити поняття «спеціалізовані видання»

5 листопада в парламенті зареєстровано законопроект «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" (щодо уточнення поняття "спеціалізовані видання" та усунення протиріч між окремими положеннями Закону)», №5316. Автори проекту, народні депутати Олена Кондратюк та Микола Баграєв (фракція БЮТ), вважають, що його прийняття обумовлено необхідністю уточнення термінологічної бази чинного Закону України «Про рекламу», зокрема терміну «спеціалізовані видання».

 

«Відсутність чітких та детальних законодавчих приписів щодо спеціалізованих видань та  особливостей рекламування окремих видів товару у таких друкованих засобах масової інформації не тільки негативно позначається на відповідній правозастосовчій практиці, але є також і чинником, котрий гальмує розвиток рекламної галузі», - зазначають ініціатори законопроекту в пояснювальній записці. Вони вважають це питання нагальним, оскільки з 1 січня 2010 року вступають у дію норми закону «Про рекламу», які забороняють рекламу алкоголю й тютюну в друкованих ЗМІ, дозволяючи її лише у спеціалізованих виданнях. А тим часом сам термін «спеціалізовані видання» досі не конкретизовано.

 

Народні депутати пропонують робити позначку про спеціалізованість видання у свідоцтві про реєстрацію ЗМІ, а розповсюджувати такі можна буде лише в непрозорій упаковці зі спеціальним повідомленням: «Продукція містить рекламу алкогольних напоїв та/або тютюнових виробів».

 

Нагадаємо, що 5 листопада 2009 року відбувся круглий стіл, присвячений цій темі. Його учасники вирішили створити робочу групу, що має розробити максимально точне визначення терміну «спеціалізоване видання». Якщо Верховна Рада не встигне до 2010 року внести відповідні правки до закону «Про рекламу», представники галузі сподіваються, що це зробить своїм розпорядженням Мін'юст.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19926
Читайте також
09.11.2009 07:47
Ирина Миронова, «Коммерсант»
21 542
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду