CME відмовилася від купівлі телеканалу в Польщі

6 Липня 2009
4464
6 Липня 2009
12:51

CME відмовилася від купівлі телеканалу в Польщі

4464
CME відмовилася від купівлі телеканалу в Польщі

Central European Media Enterprises, власник українських телеканалів «1+1», «Кіно», ТЕТ, а також співвласник холдингу «Главред-медіа», відмовилася від купівлі польського каналу TV Puls. У цей телеканал інвестуватиме інша компанія – Point Group.

 

Як відомо, СМЕ та польський холдинг Point Group були основними претендентами на купівлю TV Puls. Минулого тижня було оголошено про підписання угоди про наміри щодо інвестицій між TV Puls та Point Group. Обсяги інвестиції не розголошуються, трансакцію має бути завершено до 20 серпня. Одразу за цим оголошенням стало відомо, що СМЕ залучила інвестицію $100 млн готівкою від Ігоря Коломойського, яку має намір вкласти в розвиток українських телеканалів – «1+1», «Кіно», ТЕТ. Останній телеканал, який до цього пов'язували з Ігорем Коломойським та Григорієм Суркісом, буде інтегровано в групу «1+1». Попередні наміри СМЕ купити телеканал у Польщі пов'язували з планами компанії вийти з українського ринку, які в реальності не підтвердилися.

 

У портфелі холдингу Point Group (PMPG SA) – три основні журнали Machina, Film i "?dlaczego", а також інтернет-сервіси Sport24.pl, Pilka24.pl, Kulisy.pl, Ukaraj.pl, Bulvar.pl, Korba.pl.

 

На сьогодні TV Puls має невелике покриття – лише 30% країни, проте разом із найбільшими польськими мовниками – TVN, Polsat i TVP – має зарезервоване місце в першому цифровому мультиплексі цифрового телебачення Польщі. Від моменту старту мультиплексу TV Puls стане загальнопольським каналом. Наприкінці 2008 року зі складу власників телеканалу вийшла компанія News Corp. Руперта Мердока, станція зазнала фінансових проблем і пов'язаних із ними кадрових скорочень (з 378 працівників лишилося 77).

 

Компанія CME володіє кількома провідними мовниками в семи країнах Центральної та Східної Європи. Це Болгарія (TV2, RingTV), Хорватія (NovaTV), Чеська республіка (TVNova, NovaCinema, NovaSportandMTVCzech), Румунія (PROTV, PROTVInternational, Acasa, PROCinema, Sport.roта MTVRomania), Словаччина (TVMarkíza, NovaSportта MTVCzech), Словенія (POPTVта KanalA) та Україна («Студія "1+1"», «"1+1" International», «Кіно», ТЕТ, а також 10% медіахолдингу «Главред»).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4464
Теги:
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду