СМЕ пов’язує успіхи у Хорватії та Словаччині з проектами місцевого виробництва

16 Липня 2009
23336
16 Липня 2009
14:16

СМЕ пов’язує успіхи у Хорватії та Словаччині з проектами місцевого виробництва

23336
СМЕ пов’язує успіхи у Хорватії та Словаччині з проектами місцевого виробництва

У 2008 році частка аудиторії хорватського телеканалу Nova TV, що належить медіакорпорації Central European Media Enterprises, зросла на 20% до 22,5% (люди 18-49). Про це повідомляє офіційний сайт корпорації.
 

У повідомленні зазначається що 64% програмного наповлення телеканалу складає іноземний продукт, зокрема серіали Heroes, 30 Rock та голлівудські муві. Проте зростання показників СМЕ пов'язує із продуктом локального виробництва. Зокрема - реаліті-форматом The Farm, що зібрав середню частку 38,6%, пісенним конкурсом Don't Forget the Lyrics (частка - 27,3%) та The Moment of Truth (29,6%).
 

Словацький телеканал TV Markiza, що також належить корпорації, минулого року збільшив частку з 35,5% до 35,9%. Близько 30% його програм складають проекти локального виробництва, зокрема денне шоу Reflex, сітком Susedia, Elбn je Elбn, Let's Dance та кримінальний серіал Mesto Tienov. Вподобання глядачів цього каналу також зміщуються у бік місцевого контенту.
 

У середньому придбаний продукт (головним чином зі США, Німеччини, Франції, Італії, Великобританії, Росії, Румунії та Чеської республіки) складає 73% добового контенту TV Markiza, проте у прайм-таймі його частка падає до 44%. «Придбаний контент відіграє важливу роль в успіху каналу, але продукт місцевого виробництва зробив більший вклад у зміни», - зазначає очільниця TV Markiza Мартіна Ліскова, додаючи, що локальне програмування стане пріоритетом цього року.
 
 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23336
Читайте також
03.08.2009 13:30
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
4 746
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду