detector.media
23.06.2009 09:06
Партія регіонів виступила на захист «Інтера»

Фракція Партії регіонів у Верховній Раді України відповіла заявою на заяву фракції Блоку Юлії Тимошенко із звинуваченням на адресу телеканалу «Інтер». Регіонали закидають Юлії Тимошенко та її команді намагання обмежити свободу слова в Україні.

 

«Чергова заява БЮТ, в якій містяться нові нападки на непідконтрольний владі незалежний телеканал „Інтер" - це лише ще одне підтвердження  того, що ця політична сила та її лідерка так нічого і не збагнули в суті свободи слова, в стандартах незалежної журналістики.   Перша і основна заповідь влади - це невтручання в політику медій - ані державних, які ще є в Україні, ані, тим паче, приватних. Шкода, що маючи таких досвідчених в сфері свободи слова консультантів, як, приміром, Ханне Северінсен, нинішні керівники уряду не спроможні зрозуміти і прийняти філософію свободи слова», - йдеться в заяві. У діях Тимошенко Партія регіонів вбачає намагання взяти під контроль ті засоби масової інформації, які «не є ручними для неї», а телеканал «Інтер» вона «намагається дискредитувати, розпочавши цинічну і брудну кампанію проти каналу і всього журналістського колективу».

 

Автори заяви перелічують випадки, коли, на їхню думку, Юлія Тимошенко та її соратники поводились із медіа недемократично: «Громадськість не раз була свідком того, як сама Юлія Тимошенко публічно вказувала журналістам, коли ввімкнути, а коли вимкнути телекамери. Відомі випадки, коли вона вичитувала власникам каналів за той чи інший журналістський сюжет, який їй не сподобався. Ні для кого не секрет, що на її прес-конференціях всі запитання замовлені і суворо контролюються, і так далі. А чого варте звільнення журналіста Нового каналу лише за те, що він показав правдивий сюжет про подвійні стандарти Тимошенко. Відомий факт, коли Тимошенко замовляє собі ефіри і призначає собі опонентів, а у випадку, якщо канал не погоджується на такі її умови - вона просто не приходить у студію, вишукуючи різні причини. Цей логічний ряд можна було б продовжити. Але він і так відомий всій незалежній журналістській спільноті».

 

Також Партія регіонів  пропонує запровадити мораторій на втручання влади в політику медіа «щонайменше на період виборчої кампанії» і звертається до українців, світової спільноти, дипломатичних представництв, до організації „Репортери без кордонів" із проханням «захистити свободу слова в Україні від цинічних намагань уряду взяти незалежну пресу під свій контроль».

  

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY