Фільм Роксани Сабері здобув спецприз Каннського фестивалю

24 Травня 2009
11550
24 Травня 2009
17:01

Фільм Роксани Сабері здобув спецприз Каннського фестивалю

11550
Фільм Роксани Сабері здобув спецприз Каннського фестивалю

Документальний фільм «Ніхто нічого не знає про перських кішок», співавторкою якого є переслідувана в Ірані американська журналістка Роксана Сабері, завоював спеціальний приз журі Каннського фестивалю, повідомляє «РБК Україна».

 

Фільм оповідає про іранський музичний андеґраунд, цензуру в країні та небезпеку тюремного ув'язнення для виконавців нетрадиційної музики.

 

Нагадаємо, 32-річна громадянка Сполучених Штатів Америки та Ірану Роксана Сабері у січні 2009 року була ув'язнена в Ірані спершу за звинуваченням у купівлі спритного. Згодом їй було висунуте звинувачення у шпигунстві. У квітні Сабері визнали винною у шпигунстві на закритому процесі.  Після того, як за звільнення журналістки виступили Сполучені Штати та інші держави світу, іранське правосуддя замінило вирок умовним терміном ув'язнення  й відпустило журналістку 11 травня 2009 року. Зараз вона повернулась до Америки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11550
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду