detector.media
16.06.2009 09:58
Юлія Тимошенко: «Коли почала йти пряма трансляція, я глянула на суфлер, а там все пропало»
Юлія Тимошенко: «Коли почала йти пряма трансляція, я глянула на суфлер, а там все пропало»

Ролик «Пропало всьо» був показаний в ефірі телеканалів через неадекватну журналістську етику, вважає прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Про це вона сказала в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, повідомляє «Українська правда».

 

«Я рідко при будь-яких виступах користуюся паперами, заздалегідь підготовленими виступами, будь-якими спічами, які написані, тому що я дуже чітко знаю, що і як потрібно сказати. Як кажуть, Бог шельму мітить», - розповіла прем'єр.

 

«Я один раз послухала свою команду, свою прес-службу. Вони кажуть: слухай, ну ти така схвильована, йдеш зараз на пряме звернення до народу. Давай ми запишемо на суфлер, поставимо, щоб все ж таки були орієнтири, почитай», - сказала вона.

 

«Я упиралася тривалий час, а потім думаю - ну добре, порадили зроблю. І що ви думаєте? В той самий момент, коли включилися всі камери, коли почала йти пряма трансляція, я глянула на суфлер, а там все пропало. Ні тексту, ніяких повідомлень - пустий екран», - зазначила Тимошенко.

 

«Перше, що я могла вимовити - все пропало, на суфлері нічого немає, і мені довелося знову говорити без технічних допоміжних засобів. Як кажуть, не доля мені користуватися цими засобами», - вважає вона.

 

Водночас, Тимошенко вважає, що «завжди є певна закрита частина таких подій, коли готується запис, коли готується звернення, є якась технічна підготовка».

 

«Дуже неприємно, що журналістська етика настільки була неадекватна, що ці чорнові записи, які нічого не варті, крім слів "все пропало", були пущені в ефір і були показані, як якась там паніка, що все пропало, хоча подальший текст просто прибрали», - наголосила прем'єр.

 

«Хочеться, щоб і в політиці, і в журналістиці і серед інших професійних кіл була внутрішня культура, внутрішня етика, внутрішнє відчуття, що можна робити, що не можна, тому що не все виглядає добре», - сказала Тимошенко.

 

Нагадаємо, внаслідок демонстрації згадуваного ролика в ефірі Нового каналу було звільнено шеф-редактора новин Володимира Павлюка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY