За тиждень в Києві розпочнеться європейський кінофестиваль «повторного фільму»

27 Травня 2009
24943
27 Травня 2009
21:58

За тиждень в Києві розпочнеться європейський кінофестиваль «повторного фільму»

24943
За тиждень в Києві розпочнеться європейський кінофестиваль «повторного фільму»

Найстарішому фільму конкурсної програми Фестивалю європейського кіно, який відбудеться в Києві з 3 по 9 червня, 13 років. Найновіші - побачили світ рік тому. Організатор фестивалю, голова представництва Європейської Комісії в Україні пан Жозе Мануел Пінту Тейшейра під час прес-конференції в Києві пояснив таку добірку тим, що ознайомився із програмою фестивалю не дуже добре і що кіно не є пріоритетною сферою його посадових обов'язків. Проте він  запевнив, що посольства, вповноважені відібрати для показу по одному фільму, намагалися презентувати найкраще з того, що було знято в тій чи іншій країні протягом останніх років.

 

Під час кінофестивалю в київських кінотеатрах «Київ» та «Україна» можна буде переглянути 12 стрічок з Болгарії, Греції, Естонії, Кіпру, Нідерландів, Португалії, Румунії, Туреччини, Угорщини, Франції, Чехії та Швеції (тут і тут дивіться розклад показів). Серед них - чорна комедія чеського режисера Петра Зеленки «Хроніки звичайного безумства» (2005), угорська детективна історія від Дьордя Палфі «Гикавка» (2002), португальська мелодрама Антоніу Кунья Телеша «Цілуй мене» (2004), «Летючий голландець» (1995) Йоса Стеллінга та «Серця» (2006) Алена Рене.

 

В програмі передбачено й показ українського минулорічного фільму «Las Meninas» режисера Ігоря Подольчака, що стане фактично прем'єрою цієї полемічної картини в Україні. Кінодраму, де у головній ролі знявся Микола Вересень, відібрала для участі у фестивалі компанія «Артхаус Трафік», співорганізатор фестивалю. За словами президента цієї компанії Дениса Іванова, «це був найкращий фільм українського виробництва, який має свою естетику та чітке висловлювання і який міг би вписатися у формат фестивалю сучасного європейського кіно».      

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24943
Читайте також
01.06.2009 09:22
Олег Вергеліс, «Дзеркало тижня»
33 148
01.06.2009 08:27
Марина Бердичевская
41 146
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду