Нацрада залишила без розгляду заяву «Вертикаль-ТВ» про ліцензування TVCi в Україні

25 Березня 2009
15158
25 Березня 2009
15:14

Нацрада залишила без розгляду заяву «Вертикаль-ТВ» про ліцензування TVCi в Україні

15158
Нацрада залишила без розгляду заяву «Вертикаль-ТВ» про ліцензування TVCi в Україні

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила залишити без розгляду заяву донецького ТОВ «Вертикаль-ТВ» про видачу ліцензії на мовлення. Таке рішення вона прийняла на засіданні 25 березня.

 

Як раніше повідомляла «Детектор медіа», «Вертикаль-ТВ» підписало угоду з російським телеканалом «ТВ Центр» на розповсюдження «окремих програм TVCI» у кабельних мережах України. Як згодом пояснили ТК у Нацраді, малося на увазі створення локальної української версії російського телеканалу.

 

Нацрада залишила заяву «Вертикаль-ТВ» без розгляду, спираючись на висновки своїх управлінь. Зокрема, управління контролю та моніторингу зазначило, що обсяг української мови та національного продукту не відповідає вимогам законодавства України, і попросило вказати виробника іноземних інформаційних програм. Водночас управління науково-технічного і частотного розвитку поцікавилося: «Навіщо потрібна ліцензія Нацради України, якщо трансляція здійснюється з Москви (РФ)?» і «Українська версія - в чому? Мова - 91,7% - російська?», а також разом з ліцензійно-реєстраційним управлінням вказало на те, що оператор телекомунікацій має бути резидентом України, а не Росії.

 

Представники компанії «Вертикаль-ТВ» поки що не коментують рішення Нацради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15158
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Влад
5525 дн. тому
А что там комментировать то ? Команды и СП не было "пущать" канал опального НА Украине Лужкова - вот и всё. Власть сменится - тогда и каналы вернутся без проблем. И ТВ Центр, и РТР, и другие. Это ясно всем. Нравится это кому то или нет.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду