У муніципальних ЗМІ Києва четвертий місяць не виплачують зарплатню. У КМХ це називають «затримкою»

28 Квітня 2009
11554
28 Квітня 2009
18:07

У муніципальних ЗМІ Києва четвертий місяць не виплачують зарплатню. У КМХ це називають «затримкою»

11554
У муніципальних ЗМІ Києва четвертий місяць не виплачують зарплатню. У КМХ це називають «затримкою»

У столичних муніципальних  засобах масової інформації деякі журналісти вже четвертий місяць не отримують зарплати. Про це ТК повідомили співробітники одного із ЗМІ, що належить до так званого Київського медіахолдингу - неформального об'єднання комунальних і приватних медіа, підконтрольних Леоніду Черновецькому.

 

За словами джерела «Детектор медіа», у колективі ведуться розмови про відновлення осередку медіа-профспілки - активісти трьох засобів масової інформації таємно здійснюють кроки, спрямовані на активізацію профспілкового руху. Джерело навіть не виключає можливість страйку.  

 

Медіа-профспілка була розформована у ЗМІ умовного Київського медіахолдингу  ще два роки тому - із приходом на керівні посади в муніципальних ЗМІ команди Казбека Бектурсунова. На ТРК «Київ» пан Джангіров, за словами джерела ТК, заборонив під загрозою звільнення всі профспілкові збори в приміщенні телерадіокомпанії.

 

Голова Київської незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов повідомив ТК, що в загальних рисах поінформований щодо ситуації і готує запит із цього приводу до керівництва Київської міської державної адміністрації та Київської міської ради, яка є засновником муніципальних ЗМІ. 

 

«Якщо журналісти комунальних ЗМІ не мають можливості відкрито створити осередок, то раджу їм вступати до КНМП як окремі члени. Тоді ми зможемо їх захищати ефективніше і допоможемо створити осередок у редакціях», - порадив він.    

 

Керівник відділу зовнішніх комунікацій умовного Київського медіахолдингу Петро Щербина підтвердив у коментарі ТК факт невиплати зарплатні в повному обсязі, наголосивши на слові «затримка».

 

«Оскільки всі ЗМІ, які входять до Київського медіахолдингу, є бюджетними організаціями, і їх фінансування здійснюється через Головне управління взаємодії із засобами масової інформації КМДА, то у нас справді є часткова затримка виплати заробітної платні. Але при цьому жоден співробітник не буде звільнений, оскільки ми цінуємо кожного», - сказав він.  Що ж до профспілки, то пан Щербина назвав озвучену інформацію «історією річної давнини».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11554
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
space
5477 дн. тому
жирный окорок тоже на джипе рассекает. но это вообще хороший сигнал. потому что раньше он журналистов только бил, а теперь, если бацилы хватать не будет, начнет их жрать. а когда кострица с джангировым пожрут всех журналистов, то некому будет делать космические газетки.
Bogda
5477 дн. тому
кому не платят, а кому ой как платят..Бельский (президент типа ТРК "Киев"), недавно "Лендкрузер за 100 тыс. у.е. купил. Криворучка на тойоте камри за 50 тыс. у.е ездит. прокуратуре давно разобраться надо. О трех бумерах Казбека ваще молчу. Че то по Кострице нет инфы. Судя по его цветущему виду денег видать у него достаточно.
Горячофф
5477 дн. тому
Ну наконец-то! Ничего себе - "затримка". Но самое страшное, что там и бунтовать-то особенно некому! Так смешно, самым преданным (читай - рабам), достаётся меньше всех... любви, ласки... денег. Нет, конечно, когда придет время всеобщего пиара, деньги появятся. Причем, не важно, кто их найдет: басс, довгий или все тот же бектурсунов. Будут брасать подачки за неограниченный рабочий день, за позор и называть это "за интенсивоность".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду