BBC надасть доступ до своєї інформаційної бази місцевим ЗМІ

29 Квітня 2009
18944
29 Квітня 2009
11:46

BBC надасть доступ до своєї інформаційної бази місцевим ЗМІ

18944
BBC надасть доступ до своєї інформаційної бази місцевим ЗМІ

28 квітня відбувся саміт ВВС, на якому узгоджували пропозиції щодо вільного доступу місцевих і регіональних ЗМІ до інформаційної бази ВВС, пише Інститут масової інформації із посиланням на The Guardian


BBC готова підписати угоди з місцевими постачальниками новин, що передбачатимуть розподіл медіаресурсів між  газетами, телебаченням  і радіостанціями у найближчому майбутньому. Це відкриє вільний доступ місцевих ЗМІ до відеоконтенту і веб-вузлів, до школи журналістики та iPlayer технології ВВС.

 

Керівник BBC зазначив: «У важких умовах BBC намагається робити мережу співпраці ширшою, ніж радіомовний сектор, включаючи інші місцеві і регіональні ЗМІ.

 

Промисловість має працювати дружно, щоб витримати фінансовий шторм. Поки BBC також стикається з істотними економічними проблемами, це може відіграти вагому роль у підкріпленні державного радіомовлення та гарантувати ширший вибір і різноманітність у той час, коли промисловість охоплюють величезні стратегічні виклики».

 

Минулого місяця, ITV і BBC підписали меморандум взаєморозуміння, де зазначено, що вони змогли би протягом наступного десятиліття допомагати один одному з метою економії, що вимірюється мільйонами фунтів для регіональних новин на ITV1.

 

До безпрецедентного рішення ВВС розділити ресурси спонукав, зокрема, урядовий тиск на BBC із вимогою прийти на допомогу комерційним конкурентам. Уряд хоче, щоб BBC, використовуючи гарантовану ліцензію на отримання прибутку, гарантував плюралізм у місцевих новинах.

 

Місцеві газети сильно постраждали від зменшення рекламних доходів, які скоротилися на понад 40%.

Джерело: Інститут масової інформації, переклад із англійської Альони Процюк

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18944
Читайте також
29.05.2009 07:08
Анна Вражина, Lenta.ru
25 574
23.04.2009 16:44
Евгения Продаева
47 093
17.04.2009 10:05
Мар'яна Закусило
43 074
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду