Los Angeles Times уперше продала під рекламу новинну колонку на головній сторінці

13 Квітня 2009
14039
13 Квітня 2009
17:41

Los Angeles Times уперше продала під рекламу новинну колонку на головній сторінці

14039
Los Angeles Times уперше продала під рекламу новинну колонку на головній сторінці

Одна з найбільших американських газет Los Angeles Times розмістила у колонці на першій сторінці рекламну статтю про нове шоу NBC. Як повідомляє New York Times, це безпрецедентний відступ від редакційних стандартів, до якого газета змушена удатися через падіння рекламних доходів.

 

Газета вже відійшла від загальноприйнятих принципів американської преси у 2007 році, коли почала пропонувати рекламодавцям розміщувати макети на першій сторінці. Але це перший випадок, коли на фронт-шпальті розміщується рекламна стаття. Матеріал має плашку «Реклама», проте він оформлений, як новинна колонка. 

 

Представник рекламодавця (у матеріалі розповідається про нове шоу телемережі NBC - Southland) Адам Стоцьки запевнив New York Times, що із пропозицією розмістити такий матеріал виступила сама газета. Він додав, що не вважає цю форму подання рекламного повідомлення оманою читача, оскільки там є позначка «Реклама».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14039
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
denim
5495 дн. тому
захочеш їсти - і не таке зробиш. виходить, що всі їхні стандарти "незангажованої" преси були "високими" лише до тих пір, поки це було можливо фінансово. а як знадобились гроші, то вони стали в мить такими, як ми :) може скоро американці почнуть приїжджати до нас для здобуття нашого досвіду, як колись ми туди їздили? ;)))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду