«Обком» і Тетяна Монтян звинувачують одне одного в плагіаті

4 Листопада 2009
17538
4 Листопада 2009
15:19

«Обком» і Тетяна Монтян звинувачують одне одного в плагіаті

17538
«Обком» і Тетяна Монтян звинувачують одне одного в плагіаті

Інтернет-видання «Обком» звинуватило колективний блог «Інфопорн» у плагіаті, у свою чергу засновник «Інфопорну» адвокат Тетяна Монтян заявила, що плагіатом займається якраз «Обком».

 

3 листопада на сайті «Інфопорн» вийшов матеріал «15 признаков того, что вы живете в Украине». В інтернет-виданні «Обком» помітили, що він є дещо зміненим варіантом їхньої статті «22 признака того, что страну обуяла эпидемия».

 

На «Інфопорні» автором був указаний ЖЖ-користувач ibigdan. У коментарях під текстом читачі зазначили першоджерело - «Обком». У відповідь редактор «Інфопорну» Олександра Тимошенко написала: «Якщо ви не помітили, то ця інформація взята з адреси http://ibigdan.livejournal.com/5532955.html, відповідно, автор блогу вносив ті правки, які чомусь вам не сподобалися. Тобто, у нас є абсолютно коректне посилання на матеріал в тому вигляді, як ми його перепостили. А оскільки матеріал має розважальний характер, і не несе серйозного інформаційного навантаження, то й посилання на першоджерело в даному випадку не обов'язкове».

 

У коментарях на «Інфопорні» засновниці колективного блогу Тетяні Монтян нагадали, як у її блозі на «Українській правді» та на «Інфопорні» була опублікована підбірка креативу на тему слогану «Вона працює», перші 17 слоганів з якої придумані «Обкомом» у статті «Пропало всьо!» - а вона працює». Однак Тетяна Монтян не посилалася на першоджерело, а всю підбірку назвала «народною творчістю». У відповідь на звинувачення в плагіаті Тетяна Монтян відписала, що це «Обком» тоді вкрав зібрану «Інфопорном» народну творчість. Інтернет-видання це заперечує, наводячи як докази різні дати публікацій (на «Обкомі» на два дні раніше) та численні передруки на інших ресурсах.

 

Відтак, «Обком» нагадує «Інфопорну» про мережеву етику, яка зобов'язує мережеві видання обов'язково шукати першоджерело і посилатися на нього. «Стаття може не вважатися вкраденою, якщо встановити першоджерело неможливо. Однак якщо в першоджерело тебе тикають носом, а ти ... правок не вносиш, це нахабна крадіжка і плагіат», - наголошують в «Обкомі».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17538
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Medved
5298 дн. тому
Чому ж чужий? Креатив обкомівський
Опополо
5298 дн. тому
Страх и ужас. Креатив чужой не могут поделить.
Ф
5299 дн. тому
Недоадвокат ще й плагіатор )))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду