detector.media
23.04.2009 16:05
«Обозреватель» продовжує практику републікації чужих текстів без посилання

23 квітня інтернет-видання «Обозреватель» републікувало без посилання на першоджерело статтю «Полювання на "Інтер"», опубліковану в останньому числі газети «Дзеркало тижня» (21-28 квітня 2009 року). Матеріал без жодних гіперпосилань був доступний на сайті протягом дня. Авторами тексту були зазначені Отар Довженко («Детектор медіа») та Костянтин Усов (із незрозумілою приміткою «advisors.ru»).

 

На прохання прокоментувати причини републікації без посилання шеф-редактор холдингу «Обоз.uа» Альберт Фельдман відповів: «Мы ссылаемся на другие источники, из которых его получили. Почему вы контролируете то, что мы  печатаем? Мы печатаем то, что хотим!» і попросив ТК більше не турбувати його дзвінками. Відразу після розмови кореспондента ТК з паном Фельдманом текст зник із головної сторінки сайту, а в преамбулі до нього з'явилось гіперпосилання на «Дзеркало тижня» (у початковій версії йшлося лише про «матеріал у продовження розслідування Соні Кошкіної»).

 

Це вже третій випадок публікації «Обозревателем» чужих матеріалів без посилання за останні 2 місяці. Нагадаємо, 15 лютого 2009 року на сайті «Обозреватель» вийшов матеріал Дари Вершко «Ловушки бедности». Цей текст із такою самою назвою був опублікований раніше, а саме 12 лютого 2009 року, в № 8 (54) журналу «Русский репортер» за авторством спеціального кореспондента видання Юлії Вишневецької. Тоді керівництво видання заявило, що припиняє співпрацю з автором, яка не працювала в штаті видання. На початку березня 2009 року за підписом «Віктор Штурм» на «Обозревателе» було опубліковано текст, що дослівно повторював статтю «Української правди» авторства Сергія Лещенка. Тоді пан Фельдман заявив, що справжнім автором тексту є «анонімна особа», яка надала його редакції «Обозревателя». Згодом, після надання цій історії розголосу та особистого звернення автора до адміністрації видання, текст було вилучено з сайту.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY