«Обозреватель» вийшов з рейтингу Bigmir

29 Січня 2010
23010
29 Січня 2010
14:50

«Обозреватель» вийшов з рейтингу Bigmir

23010
«Обозреватель» вийшов з рейтингу Bigmir

Інтернет-видання «Обозреватель» вийшло з рейтингу компанії Bigmir. Про це повідомляє ProIT з посиланням на технічного директора Bigmir Павла Жданова.

 

За його словами, причиною такого рішення стала незгода інтернет-видання з методикою підрахунку статистики. «Згідно з коментарем "Обозу", вони не згодні з підрахунком статистики», - повідомив пан Жданов.

 

Він підтвердив, що існують певні проблеми з підрахунком заходів на сайт, але компанія працює над їх усуненням.

 

«Ми визнали факт, що є проблема з географічним розподілом. У нас не оновлена база, яка відповідає за київський регіон, харківський, а наша база дещо застаріла. Крім того, є технічні моменти. Наприклад, провайдер "Укртелеком" всі свої IP роздає з київської зони, і це суттєво порушує всю картину статистики. Ми підтвердили, що прямо зараз над цим працюємо: триває оновлення бази і невдовзі, щойно ми її протестуємо, вона буде викладена на сервер», - розповів Павло Жданов.

 

За його словами, на запитання, що саме не сподобалося «Обозревателю» в підрахунках, Bigmir відповіді поки не отримав. У рекламному відділі холдингу «Обозреватель» журналістам ProIT ситуацію також поки ніяк не прокоментували.

 

Нагадаємо, що у 2005 році «Обозреватель» був вилучений з рейтингу Bigmir. У компанії «Супутник медіа», якій належить Bigmir, тоді повідомили, що причиною вилучення стало «порушення авторських і суміжних прав». Зокрема, уточнили в «Супутник медіа», «Обозреватель» учергове незаконно взяв інформацію із сайту «Корреспoндент.Net», якій належить «Супутник медіа».

 

ТК уже повідомляла про три випадки републікації на «Обозревателе» текстів без посилань на першоджерела, якими були «Русский репортер», «Українська правда» і «Дзеркало тижня». Після різних пояснень ситуації (одноосібна вина журналістки, отримання тексту на електронну пошту) керівник холдингу «Обозревателе» Альберт Фельдман відмовився надалі спілкуватися з ТК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23010
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду