Нацрада знову заборонила «Первый канал. Всемирная сеть» та «Цифровое телесемейство»

14 Квітня 2009
21915
14 Квітня 2009
16:54

Нацрада знову заборонила «Первый канал. Всемирная сеть» та «Цифровое телесемейство»

21915
Нацрада знову заборонила «Первый канал. Всемирная сеть» та «Цифровое телесемейство»

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення скасувала власне рішення № 1870 від 5 листопада 2008 року. Згідно з цим рішенням, провайдерам програмної послуги тимчасово дозволялася ретрансляція програм «Первый канал. Всемирная сеть», а також «Цифрового телесемейства» - «Дом Кино», «Музыка Первого», «Время: далекое и близкое», «ТелеНяня», «Телекафе» до прийняття остаточного рішення щодо ліцензування цих програм в Україні.

 

Підставою для тимчасового дозволу було звернення керівництва компанії до Нацради. Зокрема у листі «Первого канала» йшлося про те, що він готовий узгодити з Нацрадою план заходів щодо адаптації програм до українського законодавства, для чого має намір підписати відповідну угоду з українською юридичною особою.

 

Як підкреслив Владислав Лясовський, жодних подібних заходів  вжито не було. У зв'язку з цим Нацрада констатувала невиконання ЗАТ «Первый канал. Всемирная сеть» рішення № 1870 і прийняла рішення вважати його таким, що втратило чинність. 

 

Також регуляторний орган зобов'язав провайдерів програмної послуги до 1 червня 2009 року привести свою діяльність у відповідність до норм чинного законодавства і виключити дані канали з абонентських пакетів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21915
Коментарі
13
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ганжа
5497 дн. тому
останній комент видалено за неприпустиму манеру спілкування. злой, він же сергей, він же швондер, ви не в бані - спілкуйтеся ввічливо і думку формулюйте ясно. а то почали з того, що "зникла болонка", а закінчили тим, що вас дістало в цій країні жити. вас покарано.
Ніна
5498 дн. тому
А якщо заборонила, то хай прозвітує де його відключили. а де ні. І які санкції застосовано. до порушників.Бо кабельники нічого з пакету не викидали, до речі
q
5499 дн. тому
да уж, тяжелый случай...вот особенно кроме цифрового телесемейства нацраде заниматься не чем. и ничего, что каналы "семейства" идут без рекламы, а значит не нарушают украинский закон. на который ссылались ранее, ничего, что у "семейства" чуть ли не эксклюзивные права на показ многих старых советских фильмов и многими поколениями любимых передач (потому эта продукция уж ни как не пересекается и не нарушает права в т.ч. украинских каналов и производителей), также не важно и то, что доступ к каналам "семейства" имеет считанное число абонентов в украине.Важно первое:хоть как-то типа показать, что мы вот такие ах какие "незалежни",что-то там как захотим отключим -газ не можем. так хоть каналы, которые смотрит всего-то на 47млн.населения аж около 15 тыс.человек!и второе -видимо "откаты" денежные недозанесли из "семейства", иначе -хрен бы их кто трогал.Ведь на каналах ни политики, ни рекламы ни пропаганды и т.п. нет, а сигнал в украине распространяется по предоставвлению прав через укр.провайдера...
Сарацин
5499 дн. тому
Нацсовет запретил канал Сальника. Ха-Ха! Вор у вора украл!
bgdh
5499 дн. тому
После "кидка" Интера россияне ни с Лясовским, ни с Курусом никакого совместного предприятия создавать не будут. Максимум чем еще можно им досадить- это всем членам нацрады {CENSORED} возле российского посольства.
Нахальная
5499 дн. тому
А НТВ-Мир они отключить никогда не смогут - канал-то зарегистрирован в Швеции! А "Первому каналу" стоит задуматься над этим и зарегистрировать наконец свою международную версию где-нибудь в Европе...
Стас
5499 дн. тому
За что "Торсату" деньги кабельщики платят (и немалые)! Куда смотрит Генпрокуратура?!
lashch
5499 дн. тому
если отключили Первый канал. Всемирная сеть и сказали А, тогда нужно отключать и НТВ-мир и РЕН-тв, и таким образом закончить начатое - сказать Б. Иначе, не вижу логики в таких неуверенных попытках сделать всё как нужно, то есть, по закону!
горлопан
5499 дн. тому
для pisyusha у тебя и так только "Ностальгия" по ящику показывает, чего перья подымать? :)
kusyusha
5499 дн. тому
отключите мля лучше интер и 1+1 - больше пользы будет ((((((((((((((
Ковбасенко
5500 дн. тому
Даремно Нацрада так учинила. Навіщо народ перед виборами дратувати? Це так нарадили вороги Президента.
Григорий Кваснюк, ТК АТВ, Одесса
5500 дн. тому
А что тут комментировать? Обанкротившийся режим Ющенко тщетно пытается оградить укранцев от правдивой информации. Это агония рыжей власти! Апрель 2009 на Украине - это апрель 1945 в Берлине. Помаранчевые крысы потихоньку бегут с тонущего корабля - Шевченко и Курус уже пакуют чемоданы
Костя с Пересыпи
5500 дн. тому
Кваснюуууууууууук! А-ну бегом сюда! Ня-ня-ня-ня ...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду