Нацрада перепрошує: під «РТР-Планетою» вона мала на увазі «Первый канал»

25 Липня 2008
38003
25 Липня 2008
10:38

Нацрада перепрошує: під «РТР-Планетою» вона мала на увазі «Первый канал»

38003
Нацрада перепрошує: під «РТР-Планетою» вона мала на увазі «Первый канал»
Прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення принесла вибачення за те, що в повідомленні про спекуляції російських телеканалів на мовну тематику «помилково замість телеканалу „ОРТ” було названо РТР „Планету”». Про це йдеться у повідомленні прес-служби Нацради.
 
Нагадаємо, Національна рада заявила, що спекуляції на мовній темі «стали мало не головною новинною темою сюжетів деяких російських ЗМІ». «Особливо цим відзначається «РТР-Планета». Неперевірена, тенденційна, а часто і відверто провокативна інформація стає нормою для цього телеканалу», - йшлося у заяві, поширеній 22 липня.
 
Нагадаємо, «РТР-Планета» - міжнародна версія російського телеканалу «Россия» (один із каналів Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії); «ОРТ» - колишня назва російського державного телеканалу «Первый канал», міжнародна версія якого має назву «Первый канал. Всемирная сеть».
 
Помилку було виявлено в контексті зустрічі першого заступника Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ігоря Куруса із директором українського представництва ВДТРК Росії Євгеном Ревенком і радником-посланником, повіреним у справах посла Росії в Україні Віктора Черномирдіна Всеволодом Лоскутовим.
 
«Це вже друга конструктивна розмова між українською та російською сторонами. З усіх питань, що стосуються розповсюдження російських телевізійних і радіоканалів в Україні, досягнуто порозуміння», - повідомляє прес-служба Нацради.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
38003
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5773 дн. тому
Завтра они наедут на СТС или ещё на какой-то из российских каналов. И так пока не достанется каждому
Уничтожитель дебилов
5776 дн. тому
Вони мають на увазі..., а кто поимеет их в конце-концов?
Влад
5776 дн. тому
РТР видимо банально откупился :) Не обязательно материальными благами. И вместо него в Нацраде решили подставить другого кандитата - ОРТ :) Может с них чего еще перепадет ? :) Сколько там российский каналов в кабеле передают ? Сколько раз еще Нацрада будет переписывать свое "заявление". Вопрос остается открытым: КАБЕЛЬНЫМ ОПЕРАТОРАМ БУДУТ ПЕРЕОФОРМЛЯТЬ ПРИЛОЖЕНИЯ К ЛИЦЕНЗИЯМ С КАНАЛАМИ ИЗ РОССИИ ИЛИ НЕТ ? ИЛИ Нацрада и дальше будет продолжать свои закулисные ИГРЫ/ТОРГИ/ШАНТАЖ ? Караул когда нибудь ведь устанет....
DimOК
5776 дн. тому
В этом вся наша страна))
Юрий
5776 дн. тому
Слышу звон,не знаю где он. Вот и вся политика Нацрады.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду