Новий канал образився на «1+1» за редакційну політику

6 Квітня 2009
43046
6 Квітня 2009
15:12

Новий канал образився на «1+1» за редакційну політику

43046
На адресу «Детектор медіа» надійшов відкритий лист команди ранкового шоу «Підйом» на Новому каналі, в якому колектив висловлює своє обурення редакційною політикою телеканалу «1+1».
Новий канал образився на «1+1» за редакційну політику

3 квітня гість ранкового шоу «Підйом», грецький співак Сакіс Рувос, розповів про подробиці весілля української співачки Ані Лорак і її нареченого Мурата. Того ж дня на сайті інформаційної програми ТСН було опубліковано новину, оприлюднену паном Рувосом, із посиланням на «одне з ранкових телешоу». Колектив «Підйому» обурений тим фактом, що ТСН уникнув згадки першоджерела інформації. Тим паче, що в тому ж таки ефірі 3 квітня, за словами піар-директора Нового каналу Ольги Балабан, ведучий Олександр Педан розповідав, як про нього знімали сюжет для першоквітневого випуску ТСН на «1+1». «Давайте будемо залишатися чесними перед собою та перед колегами по цеху», - закликає команда «Підйому».

 

«Детектор медіа» публікує лист-репліку колективу Нового каналу.

 

Репліка

Все люди братья, должны помогать друг другу. (с) Гостья из Будущего.

 

З моменту своєї появи у ефірі 26 серпня 2008-го року оновлений «Підйом» на Новому каналі позиціонував себе як доволі суб'єктивне і нетабуйоване телевізійне видовище. Причому свобода дії надана керівництвом учасникам проекту стосувалась, насамперед, не свободи слова в кадрі, за що ведучим неодноразово діставалось «на горіхи» від телекритиків, а свободи посилань на першоджерела тої чи іншої інформації, яку ми оприлюднюємо в прямому ефірі.

 

Тобто, якщо Сашко Положинський на підвищених тонах спілкується з Миколою Азаровим у програмі «Шустер live» на ТРК «Україна», нам неважко назвати канал і програму, в ефірі якої відбулося таке цікаве дійство. Обговорити останню серію «Доктора Хауса» на СТБ - не проблема. Передати вітання колегам по цеху з програми «Гутен Морген» на М1 чи запросити Ольгу Сумську як ведучу «Ранку з "Інтером"» у її вихідний - будь ласка. Влаштовуючи на Майдані незалежності акцію у Всесвітній день обіймів і обіймаючись яз журналістами «Плюсів», ми не «парилися» з приводу того, що завтра у синхроні з'явиться логотип канала-конкурента.

 

Це не тому, що ми такі круті, що нам по барабану крос-піар недотичних до каналу медіаструктур, просто нам видається, що так буде правильно. І якщо хтось раніше нас оприлюднив якусь новину чи сенсацію, ми не гриземо лікті, а тішимося за колег і не соромимося називати їх першоджерелом події.

 

Тож коли минулої п'ятниці на сайті ТСН з'явилась інформація про те, що грецький співак Сакіс Рувос розповів про подробиці весілля Ані Лорак та її нареченого Мурата «в ефірі одного з ранкових шоу», ми всі дружно переглянулися. Друзі, ну це ж насправді смішно. Давайте тепер повідомляти новині в форматі «одна речниця одного з президентів України повідомила», або ж «Тіна Кароль стала двіччі найкрасивішою українкою за версією одного з глянцевих журналів».

 

Можливо, для пересічного користувача цієї інформації першоджерело не відіграє суттєвої ролі, але, принаймні, давайте будемо залишатися чесними перед собою та перед колегами по цеху.

 

І якщо піти шляхом ототожнення вітчизняного телебачення з джунглями, то звернемось до першоджерела в особі пана Мауглі: «Ми з Тобою однієї крові» себто «Ти не один... "1+1"».

 

Завжди з посмішкою, колектив «Підйому».

 

P.S. До речі, новина, оприлюднена паном Рувосом, виявилася жартом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
43046
Коментарі
10
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
SOS
5497 дн. тому
На телеканале UВC очень бедственное положение. Журналисты массово покидают канал не получив зарплат ни за март ни за половину февраля. Опять обман.
Luyda
5498 дн. тому
А мне без разници."Подьйом" на новом канале - самый класный подьйом! Без них не могу проснуться.Ребятки вы СУПЕРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРРР!!!!!!!
qq
5498 дн. тому
и смех и грех, спор о двух разножанровых программах...а примеры-то сплошь удачные: М1, СТБ... - -каналы из одного с Новым каналом холдинга... Кстати, а в титрах под Ольгой Сумской так и было разве написано "ольга сумская -ведущая утренней программы такой-то канала "интер"????!!!!" ребята, давайте будем честными и не делать из мухи слона....
Товарищ ПиАр
5498 дн. тому
найголовне у цьому, панове, це дві речі: 1 - "...на сайті..." - дійсно НА САЙТІ!!! Невже хтось з новоканальців нишпорить на сайті телеканалів, заради пошуку компромату? Давно всім відомо, що у інтернеті й без того вирує хаос, а тут, мовляв, образили! От якщо б у ефірі сказали, тоді можна сперечатись, а так... 2 - "...інформаційної програми ТСН..." тут все дуже просто! Служба ТСН не може бути конкурентом "Підйому", й навпаки! Мабуть "підйомцям" про це забули сказати, а тому напишуть вони так, чи інакше - за великим рахунком ролі це НІЯКОЇ не відіграє! З першого погляду здається, що команда Нового знайшла інформ привід попіаритись. А от керівництву "нового" варто втокмачити "підйомцям", що пряме згадування назви ЗМІ, тим більше конкурентних каналів, не те, що не бажане, а й заборонено!!! Нехай скажуть спасибі, за те, що їм дозволили це робити!
Glyadach
5499 дн. тому
Ото, Новий заділо))) А Педана, шо хтось просив про сюжет на плюсах розказувати? хай би сказаводин із телеканалів, бо якось дуже ницо з боку виглядає
Влад
5499 дн. тому
2Глас из Позняків "Посилання на М1 теж ніхто ніде не бачив." - ну, то вони й не жаліються публічно з цього приводу.
Глас из Позняків 2 Влад
5499 дн. тому
Посилання на М1 теж ніхто ніде не бачив. А посилання на "одне з ранкових шоу" це взагалі професійний стандарт. Пропоную ще кілька на вибір: "сьогодні дивилася по тєліку", "їхала по Повітрофлотському сама чула по радіо" або "як повідомляють компетентні джерела Шулявки і Деміївського ринку".
Влад
5499 дн. тому
Ну, Рувос ще був на М1, між іншим. Не, знаю, леді і джентельмени, це закрите питання мало б бути, непублічне.
Yakymakha
5499 дн. тому
Все каналы обязаны отслеживать свое проявление на "Новом", посчитать, сколько раз их упомянули, - и ответить тем же. И опубликовать благодарственное письмо на "Телекритике".
Конь
5499 дн. тому
Скурвился 1+1. Сериалы про мусоров все-равно никто не смотрит. И телешоу у них - не любителя.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду