Нацрада піддала сумніву висновки моральної комісії щодо порноканалів

8 Квітня 2009
31349
8 Квітня 2009
15:44

Нацрада піддала сумніву висновки моральної комісії щодо порноканалів

31349
Нацрада піддала сумніву висновки моральної комісії щодо порноканалів

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення не погодилася з висновками НЕК з питань захисту суспільної моралі щодо того, що телеканали Blue Hustler, Hustler TV та XXX Xtreme є порнографічними, тому рішення, згідно з яким регуляторний орган мав рекомендувати кабельним провайдерам відмовлятися від показу цих телеканалів, ухвалено не було. Після тривалої дискусії члени Нацради погодилися відкласти розгляд цього питання.

 

Під час обговорення з'ясувалося, що Нацрада подала до НЕК лише один файл «Hustler 18.11.08», а отримала експертні висновки, що всі три канали є порнографічними. На цю обставину звернув увагу колег член Нацради Андрій Мірошниченко.

 

Проти категоричності висновків НЕК виступили й члени Нацради Тетяна Лебедєва й Тетяна Мокріді. «Таке враження, що НЕК узагалі проти стосунків між чоловіком і жінкою. Я не бачу підстав забороняти еротичні канали, які йдуть лише в кодованому вигляді й після 23.00, коли всі діти вже мають спати», – сказала пані Лебедєва.

 

Пані Мокріді наголосила, що НЕК скомпрометувала себе попередніми висновками, зокрема щодо книжки лауреата малої Шевченківської премії Олеся Ульяненка «Жінка його мрії», яку також було визнано порнографічною.

 

Голова Нацради Віталій Шевченко і член Нацради Віктор Понеділко утримували колег від радикального рішення нагадуваннями про те, що рішення моральної комісії, ухвалені в межах її повноважень, є обов'язковими для виконання, до того ж Кримінальний Кодекс передбачає карну відповідальність за порнографію, яка в Україні є забороненою.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31349
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
yura
5498 дн. тому
ага - смотрел я вчера хорошие эротические отношения между жещиной и восемью мужчинами с элементами орально-анального соития , можна сказать высокое возвышенное чувство ха-ха-ха
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду