detector.media
01.04.2009 17:13
Нацрада наперед протестує проти трансляції фільму «Хостел 2»
Нацрада наперед протестує проти трансляції фільму «Хостел 2»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення отримала рішення Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі щодо фільму «Хостел 2» і «заперечує проти трансляції фільму в ефірі українських телерадіокомпаній». Повідомлення про реакцію Нацради на рішення НЕК опубліковане на сайті регуляторного органу.

 

Нагадаємо, що експертна комісія ухвалила рішення від 5 березня 2009 року № 5 щодо невідповідності нормам Закону України «Про захист суспільної моралі» фільму «Хостел 2». Згідно з висновками експертів НЕК, ця стрічка пропагує культ насильства й жорстокості, і тому не може демонструватися на території України. Було вирішено звернутися до Державної служби кінематографії щодо скасування державної реєстрації та визнання недійсними виданих прокатних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування фільму «Хостел 2», а також поінформувати про прийняте рішення МВС і Нацраду.

 

За словами виконавчого директора Української Гельсінської спілки з прав людини Володимира Яворського, Нацрада наперед заперечує трансляцію фільму, оскільки за це мовники можуть понести кримінальну відповідальність. «Це буде кримінальна справа за ст. 300 Кримінально-процесуального кодексу України - розповсюдження продукції, що пропагує культ насильства та жорстокості. І тому Нацрада попереджає. Так само було і у випадку з фільмом "Хостел 1"», - зазначив правозахисник.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY