detector.media
01.04.2009 10:20
«Поверхность» звинуватила Viasat у порушенні прав на показ футбольних матчів

Оператор супутникового телебачення «Поверхность-ТВ» звинувачує свого конкурента - компанію Vision-TV (Viasat) - у порушенні прав на показ футбольних матчів Ліги чемпіонів УЄФА, повідомляє «КоммерсантЪ».

 

Про порушення своїх прав «Поверхность» повідомила Vision-TV, канали ТЕТ і ТРК «Україна» у листі, зазначивши, що канали, що мають субліцензію на показ матчів Ліги чемпіонів УЄФА у ефірному мовленні, ретранслюють їх через супутникову платформу Viasat. Таким чином порушуються умови угоди з «Поверхностью», яка має ексклюзивні права на трансляцію матчів у пакетах платного телебачення.

 

«Якщо за 2 тижні Viasat не припинить порушувати наші права, ми позиватимемося про стягнення відшкодування та припинення трансляції», - заявив президент «Поверхности» Віктор Самoйленко. Суму можливого відшкодування компанія ще не визначила.

 

За словами шеф-редактора спортивних проектів ТРК «Україна» Олександра Денисова, канал повідомив Viasat про відсутність прав на показ матчів у супутникових пакетах ще восени 2008 року.

 

У Vision-TV впевнені, що не порушують законодавство: оператори платного телебачення зобов'язані ретранслювати національні телеканали, до яких належать ТРК «Україна» і ТЕТ. «Зараз ми навіть не маємо технічної можливості не транслювати частину програм, - каже гендиректор Vision-TV Оксана Ферчук. - Крім того, часткова трансляція була б неякісним сервісом для наших клієнтів».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY