Viasat не хоче виплачувати 8 млн гривень «Поверхности», які присудив Верховний Суд

4 Серпня 2010
21287
4 Серпня 2010
12:10

Viasat не хоче виплачувати 8 млн гривень «Поверхности», які присудив Верховний Суд

21287
Viasat не хоче виплачувати 8 млн гривень «Поверхности», які присудив Верховний Суд

Оператор супутникового телебачення «Віжн ТБ» (ТМ Viasat) не виконує рішення Верховного Суду, який зобов'язав його виплатити 8 млн гривень за порушення авторських прав своєму конкуренту - групі компаній «Поверхность», та подав заяву для повторного розгляду справи. Про це повідомляє українська газета «КоммерсантЪ».

 

Нагадаємо, 30 березня Верховний суд України (ВСУ) задовольнив повторну касацію ТОВ «Поверхность Спорт-ТВ» у справі проти ТОВ «Віжн ТБ» щодо порушення прав інтелектуальної власності на трансляцію програм та матчів Ліги чемпіонів 2008/2009 сезону на каналах «Україна» та ТЕТ. Зазначимо, що ВСУ є останньою судовою інстанцією, а тому його рішення є остаточним та оскарженню не підлягає.

 

Однак 21 травня Viasat подав заяву до Київського господарського суду для повторного розгляду справи, причому суть претензій компанія не розголошує. Як повідомила директор з правових питань групи компаній «Поверхность» Руслана Клименко, розгляд справи по суті призначений на 6 вересня.

 

У «Поверхности» також кажуть, що через невиконання рішення суду 21 червня на рахунки Viasat був накладений арешт. Після цього «Віжн ТБ» зареєстрував нову юридичну особу - «Віжн Медіа» - саме вона вказана на сайті компанії у реквізитах для оплати абонентами послуг.

 

«Ми поважаємо рішення суду, а тому гроші уже почали поступати на рахунок "Поверхности". Одночасно були помічені нові деталі по цій справі, на підставі яких ми звернулися до суду з проханням переглянути справу», - заявила «Коммерсанту» гендиректор «Віжн ТБ» Оксана Ферчук. За словами Руслани Клименко, «Віжн ТБ» виплатив тільки близько 200 тис. гривень.

 

На думку незалежних юристів, «Поверхность» може вимагати визнання факту ухилення Viasat від виконання рішення суду.

 

«Компанія може подавати заяву до правоохоронних органів у зв'язку з порушенням Кримінального кодексу», - говорить старший партнер юридичної фірми «Ильяшев и партнеры» Роман Марченко. За його словами, в такому разі  можуть бути застосовані дві статті КК - 382 («невиконання рішення суду») та 219 («доведення до банкрутства»). Однак ці статті передбачають значно менші фінансові санкції, ніж сума, яку повинен сплатити Viasat, - 17 тис. гривень і не більше 13,6 тис. гривень відповідно, а також позбавлення волі на термін до трьох років.

 

Зазначимо, що законом не передбачена часткова виплата компенсації без відповідного рішення суду, а тому, якщо протягом трьох місяців з дати звернення у виконавчу службу засоби не будуть сплачені, позивач може подати заяву про ліквідацію компанії, пояснює пан Марченко.

 

«Але на практиці ліквідація часто є неефективним способом стягнення боргу, а сам процес може затягтися на роки», - зазначає партнер юридичної фірми Integrites Олександр Алексєєнко. За його словами, більш дієвими методами в даному випадку є порушення кримінальної справи відносно топ-менеджмента або акціонерів компанії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21287
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Zauber
5013 дн. тому
Конечно перерегистрировали своё юр. лицо на Вижн-Медиа, чтобы не выплачивать бабло!!!
Дмитрий
5020 дн. тому
Интересно дельце. Все лицензии оформлены на "Вижн ТБ", а абонплату принимает "Вижн Медиа". На каком основании "Вижн Медиа" имеет право вести хозяйственную деятельность в виде предоставления услуг спутникового ТВ, чтобы за это приманить от абонентов деньги ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду